26 / 04 / 2024

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Bakan açıkladı! İhracatçıya 30 milyon TL'ye kadar kredi imkanı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatçıların finansman yükünü ortadan kaldırmak için Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme AŞ'nin katılımıyla birlikte prefinansman ve teminata yönelik bir model geliştirdiklerini açıkladı.



Bu yükü ortadan kaldırmak ve ihracatçılarımıza yönelik kredi kabiliyetini artırmak amacıyla İhracat Desteklerine İlişkin Karar'ımıza dayanarak, Bakanlık koordinasyonunda Türk Eximbank ve İGE AŞ'nin katılımıyla prefinansman ve teminata yönelik bir model geliştirdiklerini paylaşan Bakan Muş, "Pazara Giriş Projesi Hazırlama Desteği, Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Proje Desteği, Tasarım ve Ürün Geliştirme Desteği, Marka ve TURQUALITY Destek Programları gibi ihracat ve e-ihracat konsorsiyum statüsü verilen şirketlere yönelik destekler başta olmak üzere kurguladığımız modelde, mal ve hizmet ihracatçılarımıza verdiğimiz proje, program ve statü bazlı desteklerimize prefinansman imkanı getiriyoruz" dedi.

İGE AŞ'nin 1 Mart 2022 yılında hayata geçirildiğini anımsatan Muş, ağustosta 20 bankanın da ortaklığıyla şirketin sermaye yapısının güçlendirildiğini aktardı. Bakan Muş, bankaların kefalete ilişkin protokollerinin imza süreçlerinin başladığını ve en kısa sürede bunların kefalet sistemine dahil olmasını ilerisi için öngördüklerini anlattı.

Bakan Muş, "İhracat Desteklerine Yönelik Prefinansman Modeli"nin ihracatçıların önceden beri talep ettikleri yepyeni bir model olduğuna işaret ederek, "Bu modelle desteklerimizin etkinliğini artıracak, her sene destekler için bütçeden ayrılan kaynağı finansman ile eşleştirerek çarpan etkisiyle ihracatçımızın hizmetine sunacağız" dedi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Yapı Kredi'den büyük müjde! Parasını getirene özel yüzde 20,50 faiz fırsatı!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi’nden 5 ilde taksitle arsa fırsatı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön