20 / 04 / 2024

Bakan açıkladı! İkinci el otomobillere 6 ay 6 bin kilometre sınırı geliyor! 2022 İkinci el araç düzenlemesinde ne var?

Bakan açıkladı! İkinci el otomobillere 6 ay 6 bin kilometre sınırı geliyor! 2022 İkinci el araç düzenlemesinde ne var?

İkinci el otomobillerin satışında sınırlama iddiaları gündemde. Konuya açıklık kazandıran Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldu. Bakan Muş, bir düzenleme hazırlığında olduklarını ve düzenleme ile şirketlerin, galerilerin ve otomobil kiralama şirketlerinin satın aldıkları sıfır kilometre araçların kullanılm



Bakan Muş, “İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz" dedi. Konuyu Habertürk'e değerlendiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç ise uygulamanın piyasayı rahatlatacağına vurgu yaptı.

İkinci el otomobillerin satışında sınırlama iddiaları hakkında son noktayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş koydu. Muş, bir yönetmelik hazırladıkların, düzenleme ile şirketlerin, galerilerin ve otomobil kiralama şirketlerinin satın aldıkları sıfır kilometre araçların kullanılmadan tekrar satılması konusunda kısıtlama getireceklerini belirtti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, önceki gün ortaya atılan, ikinci el araç satışına yönelik kısıtlama yapılacağı yönündeki haberlere son noktayı koydu. Muş, "Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Yeni araç alıyor ve üzerine daha büyük rakamlar koyarak satıyorlar. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum ortaya çıkıyor. Bu konuda bir yönetmelik hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz" diye konuştu.


Geri Dön