23 / 04 / 2024

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkler olarak çalışma hayatımızı modernize ederek, daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlememiz gerektiğini belirtti. Bakan Bilgin, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı göz önünde bulundurarak artırmaya odaklanmamız gerektiğine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Memur-Sen Genel Kurulu'nda konuştu. Bakan Bilgin, geçmişte emekçilerin çalışma sürelerinin kısaltılması için yaptıkları eylemleri hatırlatarak, Chicago'da başlayan 10 saatlik çalışma süresi eylemlerinin, dünya genelinde yaygınlaşarak 8 saatlik çalışma taleplerine evrildiğini ifade etti. Ancak günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte, emekçilerin bir saatte ürettikleri ürün ve hizmet miktarının arttığına dikkat çeken Bakan Bilgin, çalışma sürelerinin hala sanayi çağındaki 8 saatlik sınırda kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu nedenle Türkiye'nin de çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini göz önünde bulundurarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini söyledi. Bakan Bilgin ayrıca, İngiltere'de yapılan bir pilot çalışmada 6 saatlik çalışma uygulamasına geçildiğini ve daha da azaltma yönünde denemeler yapıldığını, dünyanın birçok yerinde de benzer çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.


Geri Dön