25 / 04 / 2024

Bakan Dönmez duyurdu! Doğalgaz fiyatlarına indirim uygulanacak mı? İşte detaylar!

Bakan Dönmez duyurdu! Doğalgaz fiyatlarına indirim uygulanacak mı? İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir programda Karadeniz gazı hakkında da bilgilendirme yaptı. İşte detaylar!



SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin enerji hamlelerine dair açıklamalarda bulunarak, Karadeniz gazının ne zaman evlere ulaşacağına dair soruya yanıt verdi. Bakan Dönmez bu soruya, "Ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Hemen her hafta genel müdür ile görüşüp yeni bilgileri alıyoruz. Her ay da sahada konaklamalı olarak çalışmaları yerinde takip ediyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarının devamını şöyle getirdi; “İlk keşfimizi 2020 yılında yaptık ve üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Sahada muntazam bir çalışma var. Orada şu ana kadar 15 kuyu açtık. Şu anda üretim amaçlı açılan 10 kuyunun 9'unda işlemler tamamlandı. Kuyuyu açmakla iş bitmiyor. Kuyunun içinde yapılması gereken iş ve işlemler bulunuyor. Sonra kuyunun üzerinde montajı gereken bazı ekipmanlar da bulunuyor.

Bu işlemler bir taraftan yapılıyor. Bizim oradaki 3 gemimiz Fatih, Yavuz ve Kanuni gemilerimiz üç işlemi de belirli aralıklar ile yapıyorlar. Bir taraftan saha üretimini hazırlarken 10 kuyuda üretilecek gazın karaya getirilmesi ile alakalı da iletim hattının inşaatı vardı. O işlemler tamamlandı. Şu anda onların testleri devreye alma işlemleri yapılıyor. Bu suyun altına biz personel indiremeyeceğiz. Dolayısıyla her şey dışarıdan kontrol edildiği için, şimdi o ekipmanların yerleştirilmesi bizim gemilerimizin üzerinde operatörlerimiz var. İnsansız denizaltı robotlarımız da var ve su altı robotlarımız var onlar bu çalışmayı yapıyor.

Karada aşağı yukarı 1500-2000 metre kadar daha iniyoruz. 4 bin metrede işlemler yapılıyor. Gayet derin bir alanda bu işlemler gerçekleşiyor. Bunları da operatörlerimiz yalnızca bir robot da inmiyor büyük ekipmanları yerleştirmek için bir den fazla robotu aşağı indirip orada bağlantı işleri ve diğer işler de yapılıyor.

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

MEB personel alımı 2022! MEB sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön