28 / 03 / 2024

Doğalgaz indirimi vatandaşa yansıyacak mı?

Doğalgaz indirimi vatandaşa yansıyacak mı?

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi




Rusya’nın doğalgaz fiyatlarına indirim yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, daha yüksek bir indirim istediklerini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in verdiği rakam olumludur” dedi. Yıldız, indirimin tüketiciye yansıması konusunun çok erken olduğunu ifade etti.


Rusya’dan gelen doğalgaz fiyatlarında indirim kararı alındığını hatırlatan Taner Yıldız, şöyle konuştu:  “Toplantılar son derece başarılı geçmiştir. Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde. İndirime hakkımız olduğu kanaatindeyim. Daha yüksek bir indirim talebi yaptık. Almanya'dan sonra Rusya'nın en fazla doğalgaz sattığı ikinci ülkeyiz. Biz BOTAŞ olarak doğalgazı aldığımız fiyattan daha düşük fiyata satıyoruz. Doğal gazı en ucuza satan ülkeyiz. Vatandaşımıza yansıtmamak için de borçlarımızı askıya aldık. Şu anda bunu vatandaşımıza yansıtma husunu erken görüyorum. BOTAŞ karı üzerinden değil zarararı üzerinden bunu yürütüyor. 2 milyar liralık zarardan bahsediyoruz."



HaberTürk


Geri Dön