19 / 03 / 2024

Bakan Ersoy: Otellerim için imar barışına başvurdum!

Bakan Ersoy: Otellerim için imar barışına başvurdum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, otelleri için imar barışı başvurusu yaptığını açıkladı. Bakan Ersoy, "Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı" diye konuştu.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2019'da turizm bilinçlendirmesi çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek Dünyanın en güzel yerlerinden biri Boğaz. Sabahları erkenden yürürüm. Gidin her yer çekirdek, çıt çıt çıt… Bunu eğitmen lazım önce. Hangi turizmden başlıyorsun" açıklamasında bulundu. 

Hürriyet'ten Umut Erdem'in sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, 'Kendi otelleriniz için imar barışına başvurdunuz mu?' sorusuna şu cevabı verdi: 

"Otellerimde lojmanlarda vardı galiba. Süre uzatımına hepsine başvurdum. Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı. Devlet açısından yapılmış çok güzel bir jesttir. Bizden tahsisli yüzde 50'den fazlası başvurdu."

Sektörün içinden gelen Bakan Ersoy’un turizm alanındaki sorunlara ve gelişme alanlarına ne kadar hakim olduğu zaten anlaşılıyor. Turizm ve kültürün aynı bakanlıkta olmasının yerinde olduğunu, ikisinin bir bütün olduğunu, kazılarda uzayan süreleri kısaltmak için projeler ürettiklerini, müzelerin daha fazla ziyareti için formüller geliştirdiklerini anlattı.

Belli ki; gereken radikal işleri yaptıkça Bakan Ersoy eleştiri almaya devam edecek. Tavizsiz bir yönetim anlayışı, eleştirilere tümüyle kulak tıkamayıp  mutabakatı da gözetmesiyle, sektöre büyük yararlar sağlayabilir.

İmar barışında son 15 gün!


Geri Dön