19 / 04 / 2024

Bakan Kirişci resmen açıkladı: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek!

Bakan Kirişci resmen açıkladı: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada " Tohum desteği yüzde 75 nisbetinde sübvanse edilerek üreticilerimize dağıtılıyor olacak" dedi.



'ÜRETMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON'

Gerçekleştirilen törende önemli açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ülkemizin yaklaşık olarak 23,5 milyon hektarlık üretim alanı olduğunu dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kirişci yaptığı açıklamada bu üretim alanlarının bir kısmında farklı gerekçelerle üretim gerçekleştirilmediği ya da üretim yapılma konusunda bir isteksizlik olduğunu kaydeden Bakan Vahit Kirişci konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: "Bakanlık olarak başlattığımız projeyle Türkiye genelinde bu yıl 100 bin hektar civarında bir alanın yeniden üretimle buluşması, tohuma kavuşması ve bunun ürüne dönüşmesi projemiz gerçekleşecek. Bu tür çalışmaların sembolik de görülse üretmek adına önemli bir motivasyon sağladığını belirtmek isterim. Bu yıl da yaklaşık 130 milyonTL'ye tekabül eden meblağ projenin finansmanı için kullanıldı, kullanılıyor" 

Bakan Kirişci resmen açıkladı: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek!

'YENİ ÜRETİM ALANLARI DEVREYE GİRİYOR'

Hürriyet'te yer alan habere göre, merakla beklenen bu projenin Niğde'yi kuru fasulye üretiminde ülkenin bir numarası yapması için çok önemli katkı sağlayacağını dile getiren Bakan Kirişci, "Türkiye'nin 2 milyon hektarlık ekilmeyen alanıyla ilgili de bu proje kapsamına alınmış olacak ve bu çerçevede tohum desteği yüzde 75 nisbetinde sübvanse edilerek üreticilerimize dağıtılıyor olacak. Bu yönü itibarıyla hayırlı bir iştir dedik. Çünkü bizim öncelikle üretmemiz gerekiyor. Özellikle fasulye gibi stratejik ürünlerin yeni bir takım üretim alanlarının devreye girmesiyle; üretim miktarı artacaktır" diye konuştu.

Peki ihracat rakamları ne oldu? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön