25 / 04 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.



Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını ifade ederek"Atıl durumdaki bazı mevcut tesisleri dönüştürerek bilişim üssü haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Teknoloji Hamlesi ve Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında hayata geçirmeyi hedefledikleri Bilişim Kenti Mersin Vizyon Projesi'nin tanıtım toplantısında açıklamalar yaptı.

Birçok ilde teknokentler ve tasarım merkezleri kurduklarına dikkat çeken Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığınca hayata geçirilen "1 Milyon İstihdam Projesi" ile gençlere çevrim içi eğitim imkanlarını genişleterek yazılımcı olma fırsatı sağladıklarını hatırlattı.

Nebati, bu kapsamda, üçüncü senesine giren projenin toplamda 1,5 milyon kullanıcıya ulaştığını aktararak, finansal teknolojiler alanında da gençlere istihdamını artırmak için yarın önemli bir müjde vereceklerini duyurdu. İşte Bakan Nebeti'nin o açıklaması...


Geri Dön