28 / 03 / 2024

Bakan Nebati'den sürpriz dolar çıkışı! Dolar kaç lira olacak?

Bakan Nebati'den sürpriz dolar çıkışı! Dolar kaç lira olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemi ve Türkiye'de doların seyriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nureddin Nebati, FED'in faiz kararını açıklamasından sonra doların Türkiye'deki durumuyla ilgili konuştu.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 18 lirayı gören dolar ve 21 Aralık gecesi devreye sokulan döviz korumalı mevduat hesabıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Nebati, FED'in geçtiğimiz gün yaptığı yüzde 25 baz puanlık faiz artırımının ardından normalde doların Türkiye'de harekete geçmesi gerektiğini ancak doların durağan seyrinin devam ettiğine dikkat çekti. Nureddin Nebati, 21 Aralık gecesi açıklanan döviz korumalı mevduat hesabında biriken paranın 570 milyar doları geçtiğini paranın çoğunun ise hesaplara dolar cinsinden yatırıldığını açıkladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön