24 / 04 / 2024

Bakan Pakdemirli açıkladı! Çiftçiye destek ödemeleri başlıyor!

Bakan Pakdemirli açıkladı! Çiftçiye destek ödemeleri başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; "18 Haziran’dan itibaren 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim desteklerini ödemeye başlıyoruz" ifadesini kullandı.



Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, çiftçiler ile ilgili öenmli açıklamalarda bulundu. Pakdemirli "18 Haziran'dan itibaren 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim desteklerini ödemeye başlıyoruz" dedi.

A Haber'de yer alan habere göre; binlerce çiftçinin büyük bir merakla beklediği pamuk, ayçiçeği, kolza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi, sertifikalı tohum ve organik gübre destek ödemeleri, kimlik numaralarına göre 18 Haziran tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak.

Bakan Pakdemirli, "Böylece bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80'den fazlasını çiftçilerimize yılın ilk altı ayında ödemiş olacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Çiftçiye destek ödemeleri başlıyor!

TARIM DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Binlerce çiftçiye tarım destek ödemesi sorgusunun e-Devlet üzerinden yapabileceği bilgisi paylaşıldı. Çiftçiler e-Devlet kapısına T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapıp  Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hizmetlerinden destek ödemelerini sorgulatabilir.

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön