29 / 03 / 2024

Bakan Soylu’dan gençlere müjdeler peş peşe geldi! Lise mezunu polis alımı yapılacak!

Bakan Soylu’dan gençlere müjdeler peş peşe geldi! Lise mezunu polis alımı yapılacak!

Bakan Söylu, lise mezunu gençlere polislik ve komiserlik müjdesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan son dakika polis alımı açıklaması geldi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislik alımlarına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında lise mezunlarına polislik ve komiserlik müjdesi verdi. Polis Radyosu'nun konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) yapılan uygulamaları değerlendirdi.

Açıklamasında kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalara yer veren Bakan Soylu, "AKŞİM, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti İzleme Merkezi kurduk. Sivil toplumu da bu işin içine almanın planlarını yapıyoruz ve böyle bir durumda yaklaşık 17 kişilik bir birim olacak bu. Bizim yaptığımız işlemlerin takibini yapacak, puanlama sistemi ile bize puan verecek, doğru mu yapıyoruz, eksik mi yapıyoruz ya da yanlış mı yapıyoruz. Bu konularda bize bilgi verecek. Polis merkezi amirliklerimize gidecekler.

Bakan Soylu’dan gençlere müjdeler peş peşe geldi! Lise mezunu polis alımı yapılacak!

Burada sivil toplum örgütlerimiz (STÖ) olacak, üniversitelerden akademisyenler de olacak, kimi kadın örgütlerinden temsilciler, kamu kurumlarından bireyler olacak. Bu 17 kişi, üç ayda bir düzenli bir şekilde raporlar hazırlayacak. Hem izleme yapacaklar hem değerlendirme yapacaklar ve hem de bize hazırladıkları raporları verecekler. Bu sayede bir gözlem merkezi olarak da burası önemli bir şekilde işlevsellik ortaya koymuş olacak" ifadelerini kullandı.

Peki, lise mezunu polis alımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...


Geri Dön