28 / 03 / 2024

Bakan Yardımcısı Kacır heyecanlandırdı! Togg’un satış tarihini duyurdu!

Bakan Yardımcısı Kacır heyecanlandırdı! Togg’un satış tarihini duyurdu!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un satışa çıkacağı günü sabırsızlıkla bekleyenlere büyük müjdeyi Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır verdi.



Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kacır, Togg ile ile ilgili heyecanlandıran bir tarih açıkladı.

Bakan Yardımcısı Kacır heyecanlandırdı! Togg’un satış tarihini duyurdu!

Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, depremin ardından ilk andan itibaren ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin, ekipmanın, teçhizatın bölgeye tedarik edilmesi, bütün ayni yardımların en etkin şekilde dağıtılmasına yönelik lojistik sistemin oluşturulması, Evim Yuvan Olsun gibi dijital kampanyaların geniş şekilde başlatılması, şimdi de yeniden bu bölgede üretim çalışmalarının hızla başlaması için büyük bir çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Depremden etkilenen şehirlerin özellikle son 10-15 yıllık dönemde bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Kacır, “Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman ve diğer tüm şehitlerimiz son dönemde büyük bir atak içerisinde. Bu şehirlerimizi asla yalnız bırakmaz, onları asla gözden çıkaramayız” dedi.

Kacır, ülkenin büyük bir atılım, hamlesi içinde olduğunu iddia ederek, "Bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelen Türkiye bugün otomotiv sektöründe Avrupa'nın dördüncü, dünyanın 14. büyük üreticisi oldu” ifadelerini kullandı.

Kacır, bu yüksek teknolojide sadece savunma sanayinde değil, tüm sivil alanlarda küresel liderliğe oynayan Türkiye'nin yolculuğu olacağını söyledi.

Yerli otomobil Togg’un, sadece dünyanın en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olmayacağını, beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına vesile olacağını belirten Kacır, Togg'un otonom sürüş yazılım ve donanımlarını yine bu ülkenin milli şirketleri geliştirip, rekabetçi şekilde dünya pazarlarına ihraç edeceğine işaret etti.


Geri Dön