26 / 04 / 2024

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrik fiyatlarını düşürecek hamleleri açıkladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar...



Sputnik'te yer alan habere göre, alınan yeni kararlarla mevzuatta değişiklik olduğuna dikkat çeken Varank, şunları ifade etti:

"Bu değişiklikle lisanssız faaliyet kapsamında ve bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücüyle sınırlı olmak kaydıyla güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretilmesine yönelik yatırımların faiz veya kar payı desteği hariç olmak üzere en az 4'üncü Bölge'deki desteklerden yararlanmasının önünü açıyoruz. Yatırımcılar, yatırımın bulunduğu yere bağlı olarak 5 ve 6'ncı Bölge teşviklerinden de faydalanabilecek."

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Vergi indirimi ve sigorta primi desteği

Varank, söz konusu yeni düzenlemeyle yatırımcılara yönelik gümrük vergisi muafiyetine ve KDV istisnasına ilave olarak vergi indirimi olacağını vurgulayarak, yatırımcıların sigorta primi işveren hissesi yardımından da yararlanabileceğini belirtti.

Alternatif enerji kaynaklarına ilişkin konuşan Varank, "Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum çerçevesinde bu kararı aldık. Desteklerimizle ülkemizin alternatif enerji kaynaklarından daha fazla faydalanmasına ve işletmelerimizin sürdürülebilirliğine önemli katkı sağlamış olacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Varank, verilmesini planladıkları desteklerle firmaların yenilenebilir enerjiyi tercih etmelerini hedeflediklerini ifade ederek, "Bu desteklerimizle hem karbon salımı azalacak hem de enerji maliyetleri düşecek. Böylece, yatırımcılarımızın rekabet gücü artacak" diye belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön