25 / 04 / 2024

Bakanlıktan 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarına yalanlama!

Bakanlıktan 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarına yalanlama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarını yalanladı. Açıklamada, ''Asılsız haberler, gece gündüz fedakarca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "fabrikaların yoğun olarak bulunduğu İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ illerindeki sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceği" iddialarının gerçek olmadığını duyurdu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakanlık, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan, başta İstanbul olmak üzere fabrikaların yoğun olarak yer aldığı Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ illerinde bulunan sanayi tesislerinin 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vereceği iddialarını yalanladı.

İddianın ''gerçeği yansıtmadığı'' kaydedilen açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni tip koronavirüs ile mücadele ettiğimiz böyle hassas bir dönemde ülkemiz ekonomisinin bel kemiği olan sanayi sektörü, üretimin durmaması için gerekli tüm önlemleri alarak büyük bir özveriyle faaliyetlerine devam etmektedir. Ülkemiz ekonomisini hedef alan bu tarz asılsız haberler, gece gündüz fedakarca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır."

Yurt dışında OSB'ler kurulabilecek!


Geri Dön