27 / 04 / 2024

Bakırköy Geriatri Merkezi'nin temeli atıldı!

Bakırköy Geriatri Merkezi'nin temeli atıldı!

Türk Kızılayı'nın Bakırköy'de inşa edilecek Geriatri Merkezi için ilk adım atıldı. Temel atma törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, bağışçı Niyazi Mete katıldı.



Temeli atılan proje için Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık: "Burası, 10 bin metrekare kapalı alanlı butik bir sağlık merkezi olacak. Burada, tamamen yaşlılarımıza adanmış, onlara hizmet verecek bakım merkezi hayata geçirilecek"dedi.

 

AA'da yer alan habere göre Kınık, "Bu merkez 10 bin metrekareli kapalı alanlı, özgün bir merkez olacak. Türkiye'de ilk örneklerden bir merkez ve merkezi, 2018 yılının sonuna kadar bitireceğiz. Bağışçı aynı zamanda yüklenici ve bize yapıp teslim edecek. Burada sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık dönemlerindeki tıbbi bakım ihtiyaçlarında duymuş olduğu hizmetler verilecek." diye konuştu.

 

Geriatri Merkezi'ne katkılarından dolayı Kızılay bağışçısı Mete Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Mete'ye teşekkür eden Kınık şunları kaydetti: 

 

"Burası Kızılay bünyesinde faaliyet gösterecek bir merkez. Merkezin kapısı herkese açık olacak. Merkezde, psiko-sosyalden tıbbı bakım ve sağlıklı yaşlanmaya kadar birçok alanda hizmet verilecek. Üniversitelerimizde
yaşlanma ve geriatri bölümlerimizde Ar-Ge çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye'ye özgün bir model kazandıracağız. Yatak sayısı ve hizmet verilecek mekanlarla ilgili detay planlama yapılmadı. Burada, tamamen yaşlılarımıza adanmış, onlara hizmet verecek bakım merkezi hayata geçirilecek."

 

Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, bağışçı Niyazi Mete'nin katılımyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma sırasında kurban kesilerek harca altın katıldı. 
 


Geri Dön