26 / 04 / 2024

Bakü Olimpiyat Stadının elektrik işi için Anel sözleşme imzaladı!

Bakü Olimpiyat Stadının elektrik işi için Anel sözleşme imzaladı!

Anel Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tek./en İnşaat ile sözleşme imzaladı...



Anel Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tek./en İnşaat ile sözleşme imzaladı. 


Sözleşme bedeli, elektrik işleri için 69.2 milyon dolar, mekanik işleri için 33.4 milyon dolar olmak üzere toplam 102.6 milyon dolar olarak onaylandı. Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, projenin, Birinci Avrupa Olimpiyatları'nın ilk kez Bakü'de gerçekleştirilmesi nedeniyle Azerbaycan için çok önemli olduğunu belirtti ve şöyle dedi: "Bu projede göstereceğimiz başarı, Katar'daki projeler için önemli bir referans niteliği taşıyor. Katar'da inşaatı planlanan ve 2022 Dünya Kupası Müsabakalarının düzenleneceği stadyumlar, Bakü'de şu anda inşaatına devam ettiğimiz UEFA FIFA International ve IOC standartlarında olan stadyum ile aynı seviyede olacak. 2018 yılına kadar Rusya'daki Dünya Kupası için yapılacak stadyumlarda başarımızı devam ettirerek yeni projeler almayı hedefliyoruz." 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön