16 / 04 / 2024

Balance Güneşli yüzde 25 prim yaptı!

Balance Güneşli yüzde 25 prim yaptı!

Türkiye'nin çikolata ve şekerleme sektöründeki büyük üreticilerinden Şölen Çikolata'nın sahibi Çoban ailesi, geçen yıl Balance Güneşli projesiyle gayrimenkul sektörüne girmişti.



Türkiye'nin çikolata ve şekerleme sektöründeki büyük üreticilerinden Şölen Çikolata'nın sahibi Çoban ailesi, geçen yıl Balance Güneşli projesiyle gayrimenkul sektörüne girmişti. Projenin sonuna yaklaştıklarını ifade eden Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, teslimlerin Mart 2016'da başlayacağını, gayrimenkul sektöründe yatırımlara devam edeceklerini ifade etti. Sanayici bir grup olarak gıda dışında girdikleri tek sektörün gayrimenkul geliştirme olmadığını, lojistikten çimentoya kadar pek çok farklı sektörde yatırımları bulunduğunu ifade ederek, Irak'ta yaptıkları çimento yatırımında yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı:  


270 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


"Bundan 5 sene önce Irak'taki Sincar Çimento Fabrikası'na ortak olduk. 270 milyon dolarlık yatırıma, yüzde 30 ortak olduk. Ancak Irak Merkezi Hükümeti'nin de ortakları arasında bulunduğu fabrikaya geçen yıl haziran ayı itibarıyla IŞID el koydu. 1 yılı aşkın süredir fabrika IŞID'ın elinde. Biz de mağduruz. Bu mağduriyetimizi, bizim gibi Irak'ta mağdur olan diğer Türk firmalarla birlikte yetkili mercilere iletince hükümet yetkilileri duruma el koydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun araya girmesiyle Irak Merkezi Hükümeti zararımızın yüzde 50'sini karşılamayı taahhüt etti."  


İsmail Çoban, gayrimenkul sektöründe yatırımlara devam edeceklerini söyledi.


Balance Güneşli %25 prim yaptı  


Basın Ekspres Caddesi üzerinde yükselen Balance Güneşli’nin satışa sunulduğu günden bu yana yüzde 25 prim yaptığını vurgulayan Çoban, "E-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan özel bir konumda yer alan projede metrekare fiyatları  5.737 – 7.283 TL arasında değişiyor. Ofis fiyatları ise 318 bin TL'den başlıyor" ifadelerini kullandı. 


ŞÖLEN DE PROJEYE KATILACAK


Çoban, Balance Güneşli'nin sektöre marka projeler kazandırma hedeflerinin ilk adımı oldu olduğunu belirterek, "Satışlarımız ve kiralama sürecimiz hızla devam ediyor. Kaliteden taviz vermeden, modern iş hayatının tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz projemize, genel müdürlük ve bölge müdürlükleri olarak değerlendirmek üzere ulusal ve uluslararası kurumsal şirketler yoğun ilgi gösteriyor. Şölen de projede yaklaşık 6 bin 500 metrekare alanda yönetim ofisiyle yer alacak. Teslimlerle birlikte taşınma sürecimiz başlayacak" diye konuştu.


Akşam


Geri Dön