25 / 04 / 2024

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

İstanbul’da yeni balık avı sezonu güzel başladı, tezgahlar palamutla doldu. Palamut bolluğu etikete de yansıdı. Fiyatı 25 Türk Lirası’na kadar düşen palamut dar gelirlinin de balıkçıların da yüzünü güldürdü. 



İstanbul’da yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Yüksek yağ oranı ve besleyici özellikleriyle balık deyince hamsiden sonra Türk mutfağınının vazgeçilmezlerinden biri olan palamutta bu yıl bolluk var. Palamut bol olunca fiyatı da giderek düşüyor ve şu anda da en düşük fiyattan tezgahlarda satılıyor. 

Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda tezgahların tümünde palamut bolluğu dikkat çekiyor. Palamutun geçen hafta tanesi 80 ile 120 Türk Lirası’na satılıyordu, bu hafta fiyatı 25 Türk Lirası’na kadar düştü. Fiyatlardaki düşüş nedeniyle yüzü gülen vatandaşlar da almak için balık tezgahlarına koştu.

“PALAMUT YEMENİN TAM ZAMANI”
Elbette bu ilgiden ve palamut bolluğundan balıkçılar da mutlu… Şu anda en düşük fiyatında olan palamut yemenin de tam zamanı… Tezgahlarda palamutun bollaştığını söyleyen balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu, ''Şu an bol bol palamut geliyor. Palamut geçen hafta 100 liraydı, bu hafta 25 Türk Lirası’na kadar düştü” dedi.

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!


Geri Dön