19 / 04 / 2024

Balıkesir Altıeylül'de kentsel dönüşüm zamanı!

Balıkesir Altıeylül'de kentsel dönüşüm zamanı!

2020 yılının başından bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşan Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 1.Gündoğan Mahallesi, 2.Gündoğan Mahallesi, Yıldız Mahallesi ve Gaziosmanpaşa mahallelerine dönüşüm müjdesi verdi.



Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 2020 yılının başından bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Takvim'de yer alan habere göre; Avcı, belediyenin pandemi döneminde yaptığı temizlik çalışmalarından bahsederek dezenfekte konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avcı, "Şehrimizde, ilçemizde dezenfekte edilmesi gereken neresi varsa ayrım yapmaksızın kamu kurumlarından, sağlık ocaklarından, eczanelerinden esnafımıza kadar ciddi bir mücadele içerisine girdik. Çöp konteynerleri belli aralıklarla yıkanıyor ve bunların ilaçlama işlemleri de yapılıyor. Çünkü vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemlidir" diye konuştu. İlaçlama işini mart ayından sonra sıklıkla yaptıklarını ancak son zamanlarda bu ilaçlama faaliyetini doğaya zarar verme riskine karşı düşürdüklerini kaydetti. Köy muhtarlarına belli aralıklarla maske ve dezenfektan gönderdiklerini söyleyen Avcı, her ziyaret ettikleri köye de imkanlar dahilinde maske ve dezenfektan yardımı yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. 

SABRİ UĞUR PARKI VE MİLLET KIRAATHANESİ

Vatandaşların ihtiyaçlarını cevaplayacak projeleri geliştirmeye çalıştıklarından bahseden Hasan Avcı, bu projeler arasında millet kıraathanelerinin önemli bir yeri olduğunu anlattı. Eskiden Baruthane binasının bulunduğu mahalle için olumsuz durumlar teşkil eder hale gelmiş vaziyetteyken yapılan çalışma ile birlikte ilçeye geri kazandırıldığından bahsetti. Yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için mobil uygulama sistemine geçileceğinden bahseden Avcı, hangi kütüphanede kaç tane sandalyenin boş olduğunu görüp randevu alınabileceğini belirtti. Öğrencilerin 15 dakika boyunca oturacakları yerleri rezerve edebileceğinden bahseden Başkan Avcı, bu uygulamanın pandemi sürecinde yaşanabilecek olan yoğunluğu da önleyeceğini söyledi.

BALIKESİRLİ TARİHİNİ BİLECEK

Büyük parklarda Zağnos Paşa, Hacı İlbey, Evrenos Gazi ve Karesi Bey'in kendilerini anlatan heykellerinin olacağından bahseden Başkan Hasan Avcı, "Balıkesirli kendi geçmişini ve tarihini bilmiş olacak" dedi. Önümüzdeki yıl üç tane daha millet kıraathanesini daha hizmete kazandıracaklarını müjdeleyen Avcı, içerilerinde kafeterya ve kütüphane olduğunu söyledi. Fakat ihtiyaçları göz önüne alarak kıraathenelerin içerisine bir tane de kreş koymayı planladıklarını söyledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

1.Gündoğan Mahallesi, 2.Gündoğan Mahallesi, Yıldız Mahallesi ve Gaziosmanpaşa'nın bir kısmı ikişer katlı binalardan meydana geliyor. Seçimlerden önce iki katlı binaları üç kata çıkartacaklarının sözünü verdiklerinden bahseden Avcı, bunun birinci adımını gerçekleştirecekleri müjdeledi. Avcı, 2019'u içinde dev yatırımlarla beraber bütçede 4,5 milyon TL karla kapattıklarını, 2020'de ise 10 milyon TL'lik bir kar elde edeceklerini söyleyerek yatırımların devam edeceğini müjdeledi. 


Geri Dön