25 / 04 / 2024

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir halkının şehirdeki devlet hastanesini eskisi gibi güçlü bir hastane olarak görmek isteğini belirterek, ek bina inşaatının başlaması gerektiğini söyledi...



CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kamu-özel iş birliği modeliyle yapılan  şehir hastaneleri hizmete açılırken pek çok kamu hastanesinin kapatıldığını belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu yıl başına kadar 10 şehir hastanesinin hizmete alınmasıyla en az 21 kamu hastanesinin kapatıldığını dile getiren Şahin, şehir hastaneleriyle kazanılan 13 bin 423 yatak varken, kapatılan hastanelerle 11 bin 392 yatağın kaybedildiğini ileri sürdü. 

Balıkesir'de 2017'de şehir hastanesi açılırken 125 yıldır vatandaşlara hizmet sağlayan "A" sınıfı Balıkesir Devlet Hastanesinin "B" sınıfına düşürüldüğünü ve 600 yataktan 260 yatağa indirildiğini ifade eden Şahin, ihtiyaca binaen 400 yatağa çıkartılmasına rağmen hizmetin 260 yataklı hastane şeklinde olduğunu belirtti. 

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatına bir an önce başlanmasını talep eden Şahin, hastanenin A2 sınıfı hastane olması talebinde de bulundu.

Şahin, Balıkesir merkez havaalanı terminalinin de halen açılmadığını ifade ederek, terminal binasının açılmasını istedi. 

Ağrı'daki Kan ailesi yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor!


Geri Dön