26 / 04 / 2024

Balıkesir Manyas bölge halkı imece usulüyle çok amaçlı salon yapıyor! 

Balıkesir Manyas bölge halkı imece usulüyle çok amaçlı salon yapıyor! 

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı 345 nüfuslu kırsal Hamamlı Mahallesi sakinleri, düğün ve mevlit gibi organizasyonlarda kullanmak amacıyla 500 metrekarelik alanda salon inşa ediyor...



Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı 345 nüfusu bulunan kırsal Hamamlı Mahallesi sakinleri, imece usulüyle çok amaçlı salon inşa ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, düğün ve mevlit gibi organizasyonlarda eksikliğini hissettikleri bina için çalışmalara başlayan mahalle sakinleri, 500 metrekare kapalı alana sahip inşaatın maliyetini 300 bin TL olarak öngördü.

Manyas ilçesine bağlı Hamamlı Mahallesi sakinleri, topladıkları 270 bin lirayla başladıkları inşaatta gönüllü olarak çalışıyor.

Bu paranın 270 bin TL'sini aralarında toplayan Hamamlı halkına Manyas Belediyesince de 30 bin TL'lik malzeme desteği yapıldı.

Mahalleli, gönüllü çalıştıkları çok amaçlı salonu kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

Mahalle muhtarı İsmail Omay, AA muhabirine, muhtarlığa seçildikten sonra ortak kullanabilecekleri bir bina yapmayı amaçladıklarını belirtti.  

Plan ve proje için mühendislerden destek aldıklarını aktaran Omay, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin'in de katkıda bulunduğunu belirtti.

İnşaatta çalışan mahalle sakinlerinden Ömer Çelik ise hava şartlarına göre kaba inşaatı 2 haftada bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Davut Kaçar da inşaat ustası olduğunu belirterek, "Birlikten o kadar büyük bir güç doğuyor ki inanamadım. 25 kişi toplandık, binanın temelini bir günde attık" şeklinde konuştu.

Çelik konstrüksiyon işiyle uğraşan Hayri Sinan ise, mahallesindeki bu çalışmaya katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Güzel bir dayanışma örneği sergiliyoruz. Bu bina sayesinde vatandaşlarımız cemiyetlerini yılın her döneminde yapabilecek" dedi.

Balıkesir Erdek Otogarı yıkılıyor!


Geri Dön