24 / 04 / 2024

Balıkesir Marangozlar Sitesi'nin ihalesi 1 Ağustos'ta!

Balıkesir Marangozlar Sitesi'nin ihalesi 1 Ağustos'ta!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek olan Marangozlar Sitesi'nin 1 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını söyledi.




S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulunda açıklamalar yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek olan Marangozlar Sitesi ihalesinin 1 Ağustos’ta yapılacağını belirtti. 


Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu’nda konuşan Başkan Ahmet Edip Uğur, Balıkesir marangoz ve kerestecilerinin Balıkesir ve Türkiye’deki esnaf ve kooperatiflere örnek olduğunu söyledi. Başkan Uğur, “Balıkesir’imizde planlı şehirleşmenin sağlanması için OSB'de kümelenmiş bir şekilde çalışma düzeninin hem sektörü canlandıracağı hem de nihai tüketicinin marangozların ve yan sanayisinin ürünlerine aynı bölgede kolaylıkla ulaşımının sağlanabileceği marangozlar sitemizin temelleri kısa zamanda atılıyor” diye konuştu.


Başkan Uğur sözlerine şöyle devam etti: “Balıkesir değişiyor, dönüşüyor. Balıkesir’i şehir yapıyoruz. Yaşanılabilir bir şehir. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne o kadar çok talep var ki. Ülkede ekonomiyle ilgili sıkıntı var ama Balıkesir’e talep var. Şişecam geliyor yüz milyonlarca dolar yatırıyor. Filli Boya geliyor yatırıyor. Kale geliyor yatırıyor. İzocam bana yer ver diyor. Organize Sanayi Bölgesi alanını da 5 bin dönümden 10 bin dönüme çıkartıyoruz. Çünkü yatırımcı geldiğinde yeri göstermemiz lazım. Marangozlar hem Balıkesir, hem de Türkiye’ye örnek oldu. Küçük Sanayi Sitesi biz ne yapacağız dediler. Dükkan yüksekliği uygun değil, bahçe mesafesi uygun değil dediler. Onlara bir kooperatif kurduk şimdi orada. Marangozlar sitesini örnek alıyorlar. Oraya da 600 dönüm alanda örnek bir küçük sanayi sitesi yapacağız.” 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön