20 / 04 / 2024

Balıkesir OSB’ye 6 yeni fabrika kuruluyor!

Balıkesir OSB’ye 6 yeni fabrika kuruluyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret eden PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Daimler kompozit üretimi yapacakları fabrikayla birlikte malzeme üretecek 5 fabrika daha kurulacağını açıkladı. İşte o haber..




Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne 120 milyon euroluk yatırım yapacak olan Alman Preiss Daimler (PD Grup), kentte incelemelerde bulundu. Alman yatırımcılar OSB'de yatırım yapacakları arazi ve Lojistik Köyü'nü gezerek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan bilgi aldı. Daimler, OSB'ye 6 yeni fabrika kurulacağını açıkladı.


Balıkesir dev bir yatırıma ev sahipliği yapacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un davetlisi olarak kente gelen Peiss Daimler (PD Grup) yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.


204 dönümlük arazi


Almanya'dan Koca Seyit Havaalanı'na gelen PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, Yönetim Kurulu Üyesi Jöran Pfuhl ve Türkiye Temsilcisi Ogün Fırat, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve OSB Müdürü Mesut Eray tarafından karşılandı.

İlk olarak Gökköy Lojistik Köyü'nde incelemelerde bulunan Daimler ve beraberindeki heyet, burada Başkan Uğur ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra yatırım yapacakları 204 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Daimler, kuracakları kompozit üretimi yapacakları fabrikayla birlikte, kendilerine malzeme üretecek olan 5 yeni fabrikanın daha kurulacağını açıkladı.


'DEV YATIRIM VE İSTİHDAM GETİRİYORUZ'


Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasının, Türkiye için yeni bir kalkınma dönemi olduğunu söyledi. Uğur, "Ülkemize ve milletimize karşı yapılan bu girişimler bizi birbirimize kenetleyerek kuvvetlendiriyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana dev yatırımları Balıkesir'e çekmek ve şehirde istihdamı artırmak için önemli atılımlarda bulunuyoruz. Alman devi, OSB'ye yatırım yapmak için Balıkesir'de... Bu sadece bir başlangıç. Bundan böyle daha fazla çalışarak ülke sanayisini ve ihracatını ileri noktalara taşıyacağız" dedi.




Yeni Asır



Geri Dön