19 / 04 / 2024

Balıkesir robotik-akıllı otopark projesi 2016'da hizmete açılacak!

Balıkesir robotik-akıllı otopark projesi 2016'da hizmete açılacak!

Balıkesir'e yapılacak olan 120 araç kapasiteli robotik-akıllı otopark projesi için Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Sistemle küçük alanlara çok sayıda araç park edecek" dedi



Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehir merkezindeki trafik ve otopark sorununa kalıcı çözüm üretecek olan 120 araç kapasiteli robotik-akıllı otopark projesinin yapım sözleşmesini imzaladı. İhaleyi kazanan Sanpark şirketi yetkilileriyle protokol imzalayan Başkan Uğur, 120 araç kapasiteli robotik- akıllı otoparkın 2016 yılının ocak ayının sonunda hizmete başlayacağını dile getirdi. 


4 KATLI OLACAK 

Sadece ABD'nin San Diego şehrinde bulunan 'Robotik Park' teknolojisini Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de yapacaklarım belirten Başkan Uğur, sistem sayesinde daha küçük alanlara daha çok sayıda araç parkedilebileceğini söyledi. 4 katlı olacak akıllı otoparkı için Başkan Edip Uğur, Sanpark şirketinin ortakları Erhan Çelik ve Cüneyt Şener ile birlikte protokole imza attı. Valilik Binası yanındaki alana yapılacak olan robotik-akıllı otopark sistemi hakkında Uğur şunları söyledi: "Şehir merkezindeki otopark sorununa kalıcı çözüm yolları üretmek için son teknoloji uygulamaları Balıkesir'e kazandırıyoruz. îlk etapta 120 araç kapasiteli robotik-akıllı otoparkı yapacağız. 2016 yılının ocak ayının sonuna kadar bu projeyi şehrimize kazandıracağız. Vatandaşlarımız, güvenli bir şekilde araçlarını bu otoparka park edecek. Aracınız kışın yağmurdan yazın sıcaktan, hırsızlıktan böylece korunacak. Belediyeler inşaat ruhsatı verirken park parası alıyor. Park paraları birikmiş. Kanun park parasını başka yere harcayamazsın diyor. Biz de o paralarla böyle akıllı park yapıyoruz. Aynı şekilde şehir içi park alanlarını arttırabilmek ve trafiği daha da rahatlatmak için yeni teknoloji eseri akıllı otoparklar olan Robotik Parkı önümüzdeki günlerde Balıkesir'e kazandırmış olacağız. Bu sayede çok küçük alanlara, çok büyük sayıda araç parklandırabileceğiz. Balıkesir'deki park alanlarım hepsini yenileyip modernleştireceğiz." 



Habertürk Egeli


Geri Dön