24 / 04 / 2024

Balıkesir Savaştepe'ye modern pazar yeri!

Balıkesir Savaştepe'ye modern pazar yeri!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Savaştepe Kanalizasyon Şebeke ve Su Arıtma Tesisi ile Pazaryeri'nin temeli atıldı.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları olan Savaştepe Kanalizasyon Şebeke ve Su Arıtma Tesisi ile Pazaryeri temel atma törenleri ve Meslek Lisesi Atölyeleri ile Sarıbeyler Düğün Salonu açılışları Başkan Ahmet Edip Uğur’un katıldığı törenlerle gerçekleştirildi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) yatırımı olan 17 milyon 500 bin lira bedelli Savaştepe Kanalizasyon Şebeke ve Su Arıtma Tesisi temel atma töreni düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram yaparken, Kaymakam Metin Yılmaz ve ilçe Belediye Başkanı Turhan Şimşek de birer konuşma gerçekleştirdi. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak Savaştepelilere hitap etti.

BAŞKAN UĞUR: “SAVAŞTEPE BALIKESİR VE TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI”

Savaştepe’de bir taraftan yatırım, diğer taraftan ise açlılışlar gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Uğur, “Savaştepe Balıkesir’in parlayan yıldızı. Yalnızca Balıkesir’in değil Türkiye’nin de parlayan yıldızı olacak. Cazibe merkezi haline geliyor Savaştepe. İstanbul-  İzmir  otoyolu Savaştepe’den geçiyor. Balıkesir’den gelirken gördük. Yeni şantiyeler kuruluyor. Bir taraftan viyadük ve köprülerin yapımı devam ediyor. Bir tarftan da Balıkesir- Savaştepe yolunun inşaatı devam ediyor. Çanakkale köprüsü, Balıkesir- Çanakkale yolu İstanbul- İzmir otoyoluna bağlanacak. Yani Avrupa ile olan tüm trafik, bütün ulaşım, turizm, Ege’yi Avrupa’ya bağlayan hat Savaştepe’den geçiyor. Artık Savaştepe, hükümetimizin yapmış olduğu yatırımlar ile cazibe merkezi haline gelecek. Büyükşehir olması ile de biz de Savaştepe’ye desteğe sonuna kadar devam ediyoruz” diye konuştu.

TEMELİ ATILAN VE AÇILAN YATIRIMLARIN BEDELİ 21 MİLYON LİRA

Büyükşehir Belediyesi’nin Savaştepe’ye yaptığı yatırımların Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi’nin 17 milyon 500 bin, Pazaryeri’nin 1 milyon 875 bin, Sarıbeyler Düğün Salonu 875 bin, Milli Eğitim’e verilen destek ile meslek lisesi atölyesinin yapımının 800 bin lira olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Toplam 21 milyon lira. Bugün açılışını yaptığımız ve temelini attığımız işler 21 milyon lira. Büyükşehir’in Savaştepe’ye bugüne kadar yapmış olduğu tüm yatırımları topladığımız zaman 50 milyon lira. Bugünki yatırımları da ekle 71 milyon lira. Savaştepe Belediye Başkanımıza sordum bütçen ne kadar diye. 12 milyon lira olduğunu söyledi. 3 yılda 36 milyon lira. Biz 3 yılda 71 milyon lira yatırım yapmışız. Savaştepe’nin bütçesinin 3 katı para harcamışız. İşte Büyükşehir bu, Büyükşehir önemli bir proje” dedi.

SARIBEYLERE MEZBAHA MÜJDESİ

Büyükşehir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olduğunu belirten Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kırsaldaki mahallelerimize hizmetin gelmesi için. Yılllarca ihmal edilen ilçelerimize bu hizmetlerin gelmesi için 30 Mart 2014’te Büyükşehir oldu. Kolları sıvadık. BASKİ ve diğer dairelerimiz kuruldu. Büyükşehir ekibi hepsiyle gece gündüz demeden bütün Balıkesir, 18 bin kilometrekare alanda hizmet veriyor. Balıkesir diğer tarafta 22 adası olan bir il. Marmara ve Avşa Adası Balıkesir’in. Ekinlik Adası, Paşalimanı. Cunda’dan Avşa Adası’na 2 saatte gidemezsin. İstiyoruz ki Balıkesir örnek, yaşanabilir bir şehir olsun. Balıkesir’imizde yaşayanlar çevresi temiz altyapısı olan bir ilde yaşasın. 10 tane mezbaha kurduk, Sarıbeyler’deki mezbahnın da ihalesini önümüzdeki günlerde yapıyoruz”

UĞUR: “HİZMETLER İSTİKRAR İLE GELİYOR”

Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin ülkedeki istikrar nedeniyle geldiğini söyleyen Başkan Uğur, ülkede siyasi ve ekonomik istikrar olmaması durumunda yatırımın da gelmeyeceğini belirtti. Neden bugüne kadar Savaştepe arıtması ve otoyolların yapılmadığını soran Uğur sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye neden 2023 hedeflerine 2010 yılında 2009 yılında ulaşamadı? Nedir sebebi? Türkiye’deki idari yapının hatasından, sistemin hatasından. Türkiye çok partili siyasi hayata 1950 yılında Demokrat Parti tekbaşına iktidar, hizmetler geliyor. 60’ta iktidar, 65’e kadar 5 yıl tam koalisyon hükümetlerinin olduğu dönem. 5 yılda 4 tane Başbakan değişiyor. Bir başbakan aşağı yukarı 1 yıl kalıyor. 65-69 Adalet Partisi tek başına iktidar. 1969 yılında Adalet Partisi içindeki 41 milletvekili Demirel’e hayır oyu verip bütçede Demirel’i düşürdüler. 1969’dan 1983’e kadar hep koalisyon. Tek başına iktidar yok. 14 yıl. Rahmetli Özal’ın 83-91 iktidarından sonra 2002 3 Kasım’a kadar yine kolalisyonlar. Tam 30 yıl. Türkiye’nin kayıp 30 yılı.”


Başkan Uğur, Savaştepelilerin 16 Nisan’daki referandumu iyi değerlendirmelerini istedi. 16 Nisan’ın tarihi bir gün olduğunu söyleyen Uğur, 16 Nisan’da referandumda yeni Anayasa’nın kabul edilmesi ile koalisyon ve istikrarsızlık dönemlerinin sona ereceğini belirtti.

Başkan Uğur’un konuşması sonrası dualar okunarak, kurban kesimi yapılması ile arıtma tesisinin temelleri atıldı. Temel atma törenine Başkan Uğur’un yanısıra Kaymakam Metin Yılmaz, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, daire başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

SAVAŞTEPE’YE MODERN PAZAR YERİ

BASKİ temel atma töreni ardından Savaştepe’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Pazaryeri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İlçe merkezinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başkan Uğur, 1 milyon 876 bin liraya mal olacak olan Pazar yerinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Uğur, pazaryerinin Eylül ayında bitirileceğini açıkladı. Pazaryeri temel atma töreni ardından yine Büyükşehir tarafından yaptırılan meslek lisesi atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi. Yapılan atölyeleri gezen Başkan Uğur, okul müdüründen bilgiler aldı.

Başkan Uğur son olarak ise Sarıbeyler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Büyükşehir Belediyesi yatırımı Düğün Salonunu hizmete açtı. 875 bin liraya mal olan salon açılışında vatandaşlara hitap eden Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler vererek, 16 Nisan referandumuna değindi. Açılış töreni sonrası tesisi gezen Başkan Uğur’a Sarıbeyler mahallesi gençleri tarafından teşekkür plaketi verildi. Başkan Uğur, Savaştepe programı sonunda Balıkesir’e geri döndü.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön