19 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.



Balıkesir Sındırgı'nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında açıklamalara bulundu. Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sındırgı'nın ekonomisinin her geçtiğimiz gün büyüdüğünü ifade eden Yavaş, "Kırsal mahallelerde sulu tarımla, şehir merkezinde ise turizm faaliyetleriyle ekonomimizi büyüttük. Sındırgı'da 750 konut yaptırdık. Balıkesir'in en fazla konut sayısına sahip ilçeyiz. İlçemizdeki evlerin emlak değeri de beş yılda beş kat arttı" açıklamasında bulundu.

2 BİN 200 KONUTA

Jeotermal enerjinin Sındırgı için önemli kaynak olduğunu kaydeden Yavaş, "Türkiye'de yirmi bir jeotermal var, bunların en büyüğü Afyon ve Balçova'da. Diğerleri ilçe bazında Sındırgı'da. İlçede jeotermalden 2 bin 200 konut yararlanıyor. Temiz ve çevreci enerji. Türkiye'nin en uzun isale hattı olan 24 km'den sıcak su geliyor ve 90 derece çıkıyor" şeklinde konuştu.

24 KM'LİK HATTAN GELİYOR

2004 yılında ilk kez göreve geldiklerini ilçenin uzun vadeli stratejik planını hazırladıklarını söyleyen Yavaş, "İlçemizin uzun vadeli stratejik planlarını yaparken, gelişmenin termal turizm, jeotermalle ısınma ve seracılıkla olacağını düşündük ve tüm planlarımızı bu doğrultuda şekillendirdik. 2006'da Hisaralan bölgesinde yer alan sıcak suyun işletme ruhsatını Özel İdare'den aldık. İlçenin turizmde önünün açılması için termal turizm bölgesi ilan edilmesini sağladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğiyle örnek bir tesis kazandırarak yatırımcıları ilçemize davet ettik. Termal tesislerimiz yükseldi. 2008 yılında, yap-işletdevret modeliyle jeotermalle ısınmasının ve 24 kilometrelik bir isale hattının ihalesini gerçekleştirdik.

ADALET YERİNİ BULDU

Ancak 2011'de MTA tarafından yapılan elektrik santralı ihalesi yeni yatırımların önünü kesti. Balıkesir İl Özel İdaresi dava açtı ve kazandı. Ancak dönemin belediye başkanı ve ekibinin takipsizliği işin boyutunu değiştirdi. 2014'te tekrar belediyeyi devraldığımızda sıcak suyun ilçe merkezine getirilmesini sağladık. Konutlarımız ısıtıldı. Termal tesislerimiz faaliyete geçti. Ancak 2012'de kazanılan dava 2014'te itiraz ile tekrar gündeme geldi. Jeotermal ile ilgili ne kadar yapılan çalışma ve planlama varsa hepsinin raporunu sunduk. İhaleyi alan firmaları ilçemize davet ettik. Termal turizm yatırımlarını gösterdik. Çok şükür ki adalet yerini buldu, kazanan Sındırgı oldu. Böylece yeni yatırımların önü açıldı. Sındırgı Termal Turizmin parlayan yıldızı olacak" açıklamasında bulundu.

SANAT DOLU GÜNLER

Sındırgı Belediyesi tarafından uluslararası seviyede hayata geçirilen Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri, 21. kez 31 Ağustos-3 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında ünlü sanatçıların sahne performanslarının yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yurtdışından gelecek konuklar da kendi ülkelerinin yöresel oyunlarıyla festivali renklendirecek.


Geri Dön