25 / 04 / 2024

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...



Deprem fırtınasının yaşandığı Türkiye'de uzmanlar canlı fay hatlarının bulunduğu bölgelerden ve yumuşak zeminlerden uzak durulması uyarılarında bulunurken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin fay hattının geçtiği bir bölgeyi imara açacağı iddia edildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehirde 18.02 bölgesi olarak bilinen ve altından fay hattı geçen, yumuşak zemine sahip bölgeyi imara açmayı planladığı gündeme geldi. Söz konusu imar planına Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Kemal Gökçay Yenigün tepki gösterdi. Yenigün, “Balıkesir’de yeni imara açılacak nokta olan 18.uygulama diye tabir edilen Küçük Sanayi Sitesi ikinci kapıdan sonraki bölümde fay hattı geçmektedir. Ayrıca zemini de kötüdür” diye konuştu.

Balıkesirliler ise, 18.02 diye bilinen bölgenin imara açıldığında, ciddi para kazanacak bir kesim olduğunu ve belediye yönetiminin tarla vasfında arazi kapatıp rant elde etmeyi amaçlayanların cebini değil, vatandaşın güvenliğini düşünmesi gerektiğini söylediler.
 

 


Geri Dön