25 / 04 / 2024

Balıkesir'de 68 bin konut dönüştürülecek!

Balıkesir'de 68 bin konut dönüştürülecek!

BALTOK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bahçeci Balıkesir’in sıkışık kent dokusunun artık kenti zorladığını, birçok şehirde olduğu gibi Balıkesir'de de kentsel dönüşüm ihtiyacının görmezden gelinemeyeceğini söyledi. 



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu liderliğinde Balıkesir’i Türkiye’nin vizyon şehirlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen büyükşehir, bu hedefin en önemli parçalarından olan, modern ve planlı şehirleşmeye verdiği önemi BALTOK ile yaptığı çalışmalarla gösteriyor. 

Geçmişten bu zamana kadar yapılan yanlış uygulamalarla Balıkesir'de oluşan plansız kentleşmeyi ortadan kaldırarak, şehre yakışır bir seviyeye ulaştıracaklarını, çağa uygun modern bir kent yaratmak istediklerini belirten Bahçeci, titizlikle yapılan incelemeler ile Balıkesir’de bulunan her bölgenin ihtiyaçlarının belirlendiğini ve bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik çalışmalara başlandığını açıkladı.

68 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEK
Kentsel dönüşümün sosyal bir görev olduğunu da dile getiren Mustafa Bahçeci, kentsel dönüşümü Balıkesir halkına doğru ifade edilmesi için çalıştıklarını, şehirde önümüzdeki süreçte 68 bin konutun kentsel dönüşüme tabi olacağını, firmalara her türlü desteğin verilmesinde BALTOK'un öncü rol üstleneceğini açıkladı. Bahçeci tüm projelerde ticari bir kazancın değil, aksine Balıkesir halkının kazanç elde edeceği çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Şehre yapılan sanayi yatırımları ile önemli bir ekonomi kenti haline gelecek olan Balıkesir, İstanbul-Izmir otobanının da önemli bir kavşak noktasında bulunuyor. Hızlı tren çalışmalarının da tamamlanmasıyla ulaşılabilirliği kolay kentler arasında yer alacak olan Balıkesir’de önemli bir nüfus artışı öngörülüyor. Bu artışa kenti hazırlama görevinin başında BALTOK’un olduğunu belirten Bahçeci, doğru ve sistemli planlamalarla, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçirilen projelerle 2023 yılma gelindiğinde Balıkesir’in Türkiye’nin ilk 10 kenti arasında bulunacağını belirtti.

İLK ETAPTA 5 BİN SOSYAL KONUT
Kentsel dönüşüm, sosyal konut, lüks konut, ticaret merkezleri, liman, sahil düzenlemeleri gibi kente değer katacak çalışmalara imza atmaya başlayan BALTOK ile birlikte hem Balıkesir’in ihtiyaçları çözüme kavuşacak hem de kentin ulusal ve küresel çapta değer kazanması sağlanacak. Yeni Karesi Konutları ve Avlulu Evler ile kente yakışır modern yaşam alanları, 5 bin sosyal konut ile Balıkesir'in konut ihtiyacının karşılanacağı ve her kesimden insanımızın konut sahibi olmasının yolunun açılacağı sosyal konutlar, Balıkesir İnşaatçılar Çarşısı ile sektörün bir araya getirildiği ticaret ve iş merkezi, Portgömeç, Tuzla Marina ve Sarımsaklı Sahil Düzenlemesi ile Balıkesir’in dünya çapında değer göreceği turistik projelere imza atmaya hazırlanan BALTOK, ilk projesi olan ve inşası devam eden Yeni Karesi Konutları ile kısa sürede ülke çapında kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

YENİ ŞEHİR İNŞA EDİLİYOR
BALTOK’un ilk projesi olan Yeni Karesi Konutları ile Balıkesir’in yepyeni bir görünüme sahip olmasının yanında, bölgeye taşınması planlanan kamu binaları ile de yeni bir şehir merkezi kazanacak. 226 bin 258 metrekarelik inşaat alanına ve 46 bin metrekareli peyzaj alanına sahip olan Yeni Karesi Konutları iki etap olarak 24 blok ve toplamda 1334 daireden oluşacak. Satışları devam eden ve ilk tesliminin Aralık 2018’de yapılması planlanan 1.Etap’ta 10 adet blok 505 adet (2+1 ve 3+1) daire, temel imalatlarına başlanan 2.Etap’ta ise 14 adet blok 829 (2+1,3+1 ve 4+1) daire ile Balıkesir’e büyük bir değer kazandıracak olan Yeni Karesi Konutları ile BALTOK yeni bir şehir inşa ediliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yapılacak olan yeni hizmet binasının hemen yanında yer alan Yeni Karesi Konutları’nda küçük büyük herkesin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir yaşam merkezi hazırlanıyor. Bin kişilik cami, 12 derslikli ilkokul, spor alanları, sosyal tesis, ticaret alanları ile gündelik yaşamda ihtiyaç duyulan her imkâna sahip olan Yeni Karesi Konutları’nda kreş, ders odaları, çocuk parkları, yeşil alanlar, spor salonu, basketbol sahası, tenis kortu, konferans-toplantı salonu, kafeteryalar, restoranlar, hamam, sauna, masaj salonu, süpermarket, terzi, kuru temizleme, otopark ve güvenlik imkânları bulunmaktadır.

İNŞAATÇILARA ÇARŞI
Çay deresi kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli parçası olan Avlulu Evler projesinin devamı niteliğindeki bu proje kapsamında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait yaklaşık 30 bin metrekare arazide kurulacak olan ve 22 bin metrekare ticari alana sahip olması planlanan proje, Balıkesir İnşaatçılar Çarşısı olarak tasarlanacak. Kentin çeşitli bölgelerinde dağınık şekilde bulunan inşaat malzemesi satan sektör esnafının ticari alanlardan yararlanması sağlanarak sektörde birliktelik oluşturulacak, ticari alanlar ile birlikte proje bünyesinde yer alacak üst katlardaki ofis bölümlerinde Balıkesir’deki akademik odalar ve sektörel firmalar konumlandırılarak, inşaat sektörünün tek bir merkezden yönetilmesi planlanıyor. 2018 yılı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılması planlanan çarşı ile inşaat sektörüne önemli bir değer kazandırılacak.


Geri Dön