27 / 04 / 2024

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!



Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Hristiyanların ve tarih meraklılarının ilgi gösterdiği Zeytinli Ada, bu projeyle turizme kazandırılacak.

Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan Zeytinli Ada’da yer alan tarihi eserler, arkeopark projesi kapsamında 2016 yılında sona eren kazı çalışmalarının ardından gün yüzüne çıkarıldı. Zeytinli Ada'da M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi tarihi mekanlar bulunuyor.

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Bilhassa büyüklüğü ile Hristiyanların merak ettiği vaftizhane, gelenler tarafından ilgi görüyor. Kazı çalışmaların ardından Zeytinli Ada, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınarak, Erdek Belediyesi’ne verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatıyla başta Erdek Belediye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere birçok resmi kurum Zeytinli Ada’nın ören yeri olabilmesi için çalışmalara başladı.

Hristiyanların ve tarih meraklılarının merakla beklediği Meryemana Manastırı, ören yeri çalışmasının bitmesinin ardından ziyaretçilere açılacak.

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Tarihi eserlerin olduğu ada üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Proje çalışmasından sonra Anıtlar Kurulu'nun müsaadesinde gerekli bakım ve onarımları yaptıktan sonra gelecek yıl burayı kültür turizmine açmayı düşünüyoruz" diye ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön