18 / 04 / 2024

Balıkesir'e 6.5 milyar liralık yatırım hedefi!

Balıkesir'e 6.5 milyar liralık yatırım hedefi!

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Balıkesir için hazırladığı 4 hedefi anlattı. Yılmaz, projelerden ve yatırımlardan bahsetti.



AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Balıkesir için 4 hedef belirlediklerini kaydetti. Yılmaz, bunların da ülke ve dünya çapında yükselen, gelişen, herkesi kapsayan, yerel ve milli değerlere sahip çıkan Marka Kent Balıkesir olduğunu kaydetti.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yılmaz “Bu hedefleri gerçekleştirmek için 10 stratejimiz ile 10 yıldızlı Balıkesir Projemiz hazır” diye konuştu. Yılmaz, hedeflerini de “Balıkesir’e doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırım çekmek ve toplam 108 bin kişilik istihdam sağlanması  olduğunu söyledi.

Yücel Yılmaz, projeleri hazırlarken Balıkesir’in tarihsel birikimlerini, coğrafyasını, insan kaynağını dikkate alıp 25 kişilik bir ekiple; 13 bini aşkın yüz yüze görüşme metodu, anket çalışmaları; esnaf, sivil toplum  kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlarla bin 500’ün üzerine mülakat; başta akademisyenler olmak üzere onlarca grup çalışması yapıldığını kaydetti.

Balıkesir’in sadece bir şehir olmadığını söyleyen Yücel Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Balıkesir verimli topraklarıyla tarım demektir. Yenilenebilir enerji kaynakları demektir. Doğası, kıyıları ve termal turizmi ile turizm demektir. Konumuyla lojistik demektir. Yeni ulaşım ağlarıyla sanayi demektir. Yeraltı zenginlikleriyle maden demektir. Tüm bu özellikleriyle Balıkesir Türkiye demektir. O yüzden Balıkesir bize lazım, hepimize lazım,  Türkiye’ye lazım. Bunun için 4 hedefimiz var. Ülke ve dünya çapında yükselen Balıkesir, şehirleri ile gelişen Balıkesir. Herkesi kapsayan Balıkesir. Yerel ve milli değerlerimize sahip çıkan Marka Kent Balıkesir. Sanayi, lojistik, turizm, tarım, enerji atılımı ile kalkınan Balıkesir; yeni otoyollar çevre yolları, raylı sistemleri ile ulaşan Balıkesir; enerji yönetimi ve tüketim kontrol sistemleriyle Ekolojik Balıkesir; çok sayıda park, rekreasyon alanı, ormanlarıyla Yeşeren Balıkesir; prestijli sokakları meydanları, kamusal yapılarıyla Estetik Balıkesir; depreme karşı dayanıklı, barındırdığı potansiyelleri ile Yenilenen Balıkesir; kültür merkezleri, müzeleri, eğlence mekanlarıyla Yaşayan Balıkesir; engelsiz erişim, sosyal hizmetler, rehabilitasyon merkezleriyle Kucaklayan Balıkesir.

ÜÇ TEMEL İLKEMİZ VAR

Balıkesir’imiz Türkiye’nin giderek daha ışıltılı bir şekilde parlayacak yıldızıdır. 10 yıldızlı Balıkesir projemiz ile yaktığımız kıvılcımı parlayan bir ateşe çevireceğiz. Ekonomisi yükselen kentleri gelişen yaşam kalitesi artan  bir Balıkesir için yeniden göreve talibiz. Çünkü Balıkesir hepimize lazım Balıkesir Türkiye’ye lazım.Bütün bu projelerimizi hazırlarken bugüne kadar taviz vermediğimiz 3 ilkemize sadık kalacağız. Birincisi bütün projelerimizi yaparken değerlerimizi dikkate aldık. İkinci temel ilkemiz danışma, katılımcı belediyecilik, ortak akıl ile yönetim. Üçüncü temel ilkemiz; öngörülebilir, takip edilebilir ve hesap verilebilir olmaktır. 

TURİZMİ PARLATACAĞIZ

Balıkesir’de olmayan bir turizm türü yok. Bizim bunların hepsini parlatmamız lazım. Kıyı turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, termal turizm, sağlık turizmi, kırsal turizm, spor turizmi. Çok çeşitli turizm olanakları ile dört mevsim turizm deneyimini geliştirecek ve turizm gelirlerini katlayacağız. Körfezin geneline bir kimlik vermemiz lazım. Bu kimlik zeytin ağacı kadar kadim, her dem yeşil bir Körfez. Benim hedefim bu. Eşsiz zeytinimizi tüm dünyanın tatması lazım. 

HIZLI VE KONFORLU ULAŞIM

Yola ulaşım master planımız ile çıkıyoruz. Üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte hızlıca ulaşım master planını hayata geçireceğiz.Bandırma’da hayata geçirmeyi planladığımız yeni roro limanı ile lojistik ve sanayi sektörlerimiz desteklenecek şehir ekonomisine istihdam ve katma değer sağlanacaktır. Bir diğer stratejimiz enerji verimliliğine ve iklim değişikliğine duyarlı, ekonomi-ekoloji dengesini koruyan bir şehir için yapacaklarımız.  

ÜÇ EKONOMİK BÖLGE

Balıkesir 3 farklı ekonomik bölgede geliştirilecek. Kuzeyin yıldızları Bandırma, Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek, Balya sanayi ve teknoloji kimliğini üstlenecek. Körfez’in yıldızları Ayvalık, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç turizm kimliğini üstlenecek. Güney’in yıldızları İvrindi, Savaştepe, Altıeylül, Karesi, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey lojistik, tarım ve termal turizm kimliklerini üstlenecek. 

KATMA DEĞER ÜRETECEĞİZ

Balya; makine ve mobilya sanayicilerinin üretim üssü olacak. Savaştepe’ye lojistik bir üs kuracağız. Bütün lojistik yatırımcıları burada yer seçecek, Savaştepe kalkınacak. Havran’da körfezin lojistiği için bir alt merkez kuracağız. Balıkesir’imizde tüm bu yatırımlarla doğrudan ve dolaylı toplam 108 bin kişilik istihdam planlıyoruz. Şimdi sırada bölgesel sanayiler var. Bizim katma değer üretmemiz lazım. 

TARIM MASTER PLANI YAPILACAK

Balıkesir Tarım Master Planını hazırlayacak, Büyükşehir olarak 340 milyon TL’lik yatırımı biz yapacağız ve 11 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Damla sulama yöntemi ile tarımı Balıkesir genelinde yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Balıkesir’e gıda üssü kurulacak. Bu alanları haller bölgesi olarak hayata geçireceğiz. Esnaf tek bir noktada bütün ürünlere ulaşacak, böylece lojistik maliyetler düşecek. Organik gıdayı da burada üretecek, İstanbul’a satacağız. E-market zincirleriyle Ankara’ya Balıkesir dükkanını açtık. E-market olarak tüm Türkiye’ye pazarlayacağız. 

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kuvayi Milliye ruhu ile tarihimize sahip çıkacak, Balıkesir Saat Kulesi’nin önüne açılan sokağın canlandırmasını ve restorasyonunu yapacağız. Böylelikle üniversite öğrencilerimize farklı bir mekan daha kazandırmış olacağız. Yenileme projelerimizin yanı sıra Balıkesir’imizin tarihine saygı duyan, koruyan yaşatan projelere kılavuzluk edeceğiz. Restorasyon ve sağlıklaştırma projelerimiz ile kaybettiğimiz ya da kaybetmeye yüz tutmuş eserlerimizi yeniden kazanacağız. 

HER KÖŞEMİZ GÜZELLEŞECEK

Estetik Balıkesir strarejimiz ile Balıkesirimiz’in her köşesini güzelleştireceğiz. Meydanlar, prestijli caddeleri, yaşanabilir sokaklar, nitelikli kamu yapıları ile insanımıza layık bir şekilde geliştireceğiz. İşe Gar Meydanı ile başlıyoruz. Yenilenen Balıkesir şehrimizin doğal afetlere karşı dirençli olması, kentsel çevre kalitesinin yükseltilmesi demektir. Balıkesir’i depreme hazırlamamız lazım. Öncelikle afet yönetimi ve Deprem Master Planı ile başlıyoruz.

DAHA ÇOK SPOR ALANLARI

Kadınlarımız için sosyal etkileşim ve el sanatları atölyeleri kurarak gelir desteği sağlayacak; bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi kadınlarımıza konaklama imkanı bulabileceği merkezler kurarak kendi ayakları üzerinde kalmalarını  sağlayacak meslek edindirme kursları vereceğiz. Dinamik Balıkesir; sporla iç içe bir yaşam demektir. Daha çok spor yapan bir toplum oluşturarak daha sağlıklı, daha başarılı nesiller oluşmasının yolunu açacağız. Projelerimiz ile şehirlerimizde sporun gündelik yaşam içerisindeki yerini arttıracağız.   

TEKNOLOJİK BİR BALIKESİR

Teknolojik Balıkesir çağdaş iletişim sistemlerinin şehir hayatına entegre edildiği, kent bilgi sistemlerinin kentsel yaşamı konforlu ve kolay kıldığı bir şehir demektir. Bu kapsamda geliştirdiğimiz sistem ile bitki ve hayvan hastalıklarını erken teşhis edeceğiz. Dijital turizm atlası projemiz ile turizm hareketliğini yönlendirecek kent ekonomisine turizm bağlamında dengeli bir katkı sunulmasını sağlayacağız. Kültürel mirasımızı dijitalleştirerek, halkımızın bu veritabanına erişimini kolaylaştıracağız. Böylece ortak kültürel belleğimizi hep birlikte yeniden tanıyacağız. 

HERKESİ KUCAKLAYAN BİR BALIKESİR

Kentlerimizin yıl boyunca gerek sakinlerine gerek ziyaretçilerine kültür, sanat, eğlence dinlence ve etkinlik mekanlarıyla zenginleştirilmesini hedefliyoruz. Kuvayi Milliye Müzemizi yenileyecek Balıkesir’imizin ruhunu bu müze ile dünyaya tanıtacağız. Herkes için kent, herkesi kucaklayan Balıkesir. Kucaklayan Balıkesir; toplumun her kesiminin birlikte ve rahatça yaşayacağı bir şehir demektir. Yaşlı, çocuk, engeli olan, çocuk bekleyen, hayvan dostu... Her kesimden vatandaşımızın ihtiyacını düşünerek projelerimizi hayata geçireceğiz.


Geri Dön