26 / 04 / 2024

Ballıkuyumcu imar planı yargıya taşındı!

Ballıkuyumcu imar planı yargıya taşındı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi'ndeki imar planını yargıya taşıdı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan 'Ballıkuyumcu'da kentsel dönüşüm ilan edilmiş gibi plan yapılıyor' dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi'nin Etimesgut İlçesi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararının, yürütmesinin durdurulması talebiyle Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi tarafından dava açıldı. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Belediye Meclisi'nin Kentsel dönüşüm proje kararında 3250 adet konut, ticaret alanından bahsediliyor. Bu şekilde alanda yoğunluk ve nüfus artışı söz konusu olacak. 185 lanı yargıya taşındı hektarlık planlama alanı üst ölçekli plana aykırı olarak yüksek yoğunluklu konut alanı şeklinde planlanmış durumda." Candan, Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu için konuyu yargıya taşıdıklarını ifade etti. 


Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi'nde ilan edilmiş bir kentsel dönüşüm kararının olmadığını kaydeden Candan, "Kentsel dönüşüm kararı Danıştay tarafından iptal edildi. Alanda mentsel dönüşüm ilanı yok.


Ballıkuyumcu'da kentsel dönüşüm ilan edilmiş gibi plan yapılıyor. Belediye Meclisi de kararı onaylıyor. Plan hukuken yok hükmünde. Bu alanda belediye uygulama imar planı yapamaz. Konu yargıda, yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz" şeklinde konuştu. 


Ankara Başkent


Geri Dön