25 / 04 / 2024

Bandırma'ya uluslararası temapark inşa edilecek!

Bandırma'ya uluslararası temapark inşa edilecek!

Balıkesir'in dev projesi "Bandırma Tasarım Parkı" için Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı. Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma'nın gelişim stratejisi hakkında açıklama yaptı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan "Bandırma Tasarım Parkı" için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı. Bandırma'yı dünya arenasında tanıtmak ve "Marka Kent Bandırma" vizyonunda tasarlanan park için dünyanın dört bir yarımdan tam 124 tasarımcı yarıştı. Birinciliği Türk ve İspanyol mimarların kurduğu ekip kazandı. Yarışma ödül töreni 15 Mart 2017 tarihinde Avrupa'nın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM'de (Cannes) düzenlenecek. Dereceye girenlere ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından verilecek. 


YENİLİKÇİ YORUM YAPILDI 

Zuhal Kol (Türkiye), Carlos Zarco Sanz (İspanya), Jose Luis Hidalgo'dan oluşan (İspanya) ve birinciliği kazanan ekibin, şartnamede yer alan tasarım enstitüsüne getirdiği yenilikçi yorum, alandaki tarihi miras öğelerine ve mevcut ağaç topluluklarına saygılı yaklaşımı jüri tarafından takdir edildi. Alanın merkezle bağlantısını azami bir düzeyde sağlayan proje, merkezin gelişimine ayak uydurabilecek nitelikte bir çekim noktası olmasını öngören bir kent planı sunması sebebiyle seçildi. Projede, park kurgusu içinde ticaret birimleri ve otel yapıları gibi kente hizmet edecek fonksiyonlar da yer alıyor. Kent vizyonuna katkı koyacak, uluslararası arenada Bandırma'yı, marka kentlerle yarışmasını sağlayacak proje birinciliğe layık görüldü. 


'TEMAPARK YAPACAĞIZ'

Bandırma'nın gelişim stratejisi hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şu değerlendirmeyi yaptı: "Sadece Marmara Bölgesi'nde değil, Tüm Türkiye'deki; belki de çevre ülkelerdeki mimarlık, şehir planlama, harita, inşaat mühendisliği gibi meslek gruplarının saha çalışmaları, atölye çalışmaları yapmak için ziyaret edecekleri uluslararası bir temapark inşa edeceğiz. Parklarda tema, illa eğlence olmaz. Biz, kültürümüze, şehirciliğimize katkı sunacak, yapı ve malzeme sektörüne yeni bir araştırma mecrası açacak, ilgili meslek gruplarının ve hatta bu meslek gruplarını tercih edecek öğrencilerin ziyaret edeceği bir temapark yapacağız. Bandırma 'Tasarım Park' projemizle entellektüel dünyanın uğrak yeri olacak."



Sözcü


Geri Dön