29 / 03 / 2024

Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

Yeni nesil bandrol dönemine adım atıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan yeni nesil bandrollerin dolandırıcılıklara karşı gelmek. İşte detaylar…



600 milyon lira yatırım ile kazandırılan İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrika, Avrupa’nın en büyük bandrol üretim fabrikası olmuştu. Gelişen teknoloji sebebiyle yeni nesil bandrollerde sahtecilik çıplak gözle fark edinilecek. Önümüzdeki eylül ayında hizmete sunulması beklenen mobil uygulama yardımıyla tüketici kolayca bandrol kontrolüne bakabilecek.

ESKİ BANDROLLER DEŞİFRE EDİLMİŞTİ

Bandrol tasarımı 14 yılın ardından Türk olan mühendisler ile geliştirilen sistemle değişiklik göstermişti. Yeni nesil bandrollerin vereceği katkıları Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, DÜNYA’ya aktardı. Şahin, “14 yıl önce, o günün şartlarında başarılı bir sistem kurulmuştu fakat teknoloji sürekli gelişiyor ve bununla birlikte  şartlar değişiyor. Bandrollerle ilgili güvenlik önlemlerinin hemen hemen hepsi deşifre oldu” şeklinde konuşarak, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni nesil bandrollerle, halk sağlığını tehlike altına atacak sahtecilikleri engelliyoruz. Kaçak ürünlerden kaynaklanan vergi kaybına engel oluyoruz. Yeni nesil bandroller yardımıyla illegal üreticilerin elini kolunu bağlayarak, legal üreticilerin pazar payını yükseltiyoruz.”

Fabrikanın yeni teknolojilere uygun hale getirildiğini söyleyen ve sürekli gelişecek esneklikte kurulduğunu ifade eden Şahin; “Mühendislerimiz fabrika içerisinde yazılım ürettiler. Yeniliklere uyarlanabilecek şekilde teknolojiyi kurmayı sağladık. Şu an sadece üretimde kullandığımız mürekkep ve bununla birlikte bandrol kağıdı yurt dışından ithal ediliyor. Bir yıl içerisinde güvenlikli mürekkep ve bandrol kağıdını ülkemizde üretmeye başlamayı düşünüyoruz” dedi. 

Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön