20 / 04 / 2024

Banka fek yazısı vermezse ne olur?

Banka fek yazısı vermezse ne olur?

Kredi borcu biten konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Peki, banka fek yazısı vermezse ne olur? Bu yazı nasıl alınır?



Banka fek yazısı vermezse ne olur?

Konut kredisi, yeterli nakit parası olmayan kimselere tanınan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi olarak karşımıza çıkıyor. Kredi kullanılarak satın alınan evin üzerine banka borç bitene kadar ipotek koyuyor.


Bu ipotek bankanın güvencesi oluyor. Tüketicinin kredi borcunu ödememesi halinde banka evin satılarak ipoteğin paraya çevrilmesini isteyebiliyor.


Ancak borcun bitirilmesi halinde ipoteğin de kaldırılması gerekiyor. Kredi borcu biten konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. 


Banka kimi zaman bu belgeyi vermekte güçlük yaratabiliyor.


Örneğin, fek yazısı için ayrı bir ücret talep eden bankalar, bu ödemenin yapılmaması halinde fek yazısını vermiyor. Peki, banka fek yazısını vermezse ne olur?


Banka fek yazısı vermiyor...

Kredi borcu bittiğinde, Bankaya yazılı olarak başvurulup, ipoteğin kaldırılması talep ediliyor.


Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bankanın olumsuz cevap vermesi halinde, Tüketici Mahkemesinde dava açılarak borcun sona erdiği bu nedenle ipoteğin kaldırılması istenebiliyor.




Fek yazısı dilekçesi 2015!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön