23 / 04 / 2024

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!



KREDİ KARTI İLE KURBANLIK ALINIR MI?

Kredi ile kurbanlık alınıp kesilir mi sorusu vatandaşların aklını kurcalıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, kredi kartıyla ve vadeyle kurbanlık alımına dair şu beklenen açıklamayı yaptı; "Kurban kesmekle görevli olan kişi, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Kurban bedelinin kredi kartı ile ödenmesi kurbanın sağlığına engel değildir. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekmektedir. Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan kaçınmak gerekir."

KURBANDA HİSSELER NASIL BELİRLENMELİDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, koyun ve keçinin sadece bir kişi adına kesilebileceğini; deve, sığır ve mandanın ise bir kişiden 7 kişiye kadar ortak bulunup kurban ibadetinin yerine getirilebileceğini şöyle açıkladı;

"Ortakların tamamının niyetinin ibadet olması gerekmektedir. Kurbanlıklar, mutlaka kurban kesim günleri içinde kesilmelidir. Kesim gerçekleştirilirken hem kurbanlık hayvanın hem de kesimi gerçekleştirenlerin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınması ve çevre temizliği gibi önemli noktalara son derece özen gösterilmeli ve dikkat edilmesi gerekir." bilgisi verildi. Bir kurban hissesinin yalnızca bir kişi için olduğu hatırlatılan açıklamada, "Küçükbaş bir hayvana birden fazla kişinin ortak olması ya da büyükbaş bir kurbanlığa 7'den fazla kişinin hissedar olması caiz değildir."

Ev alacaklara müjde! TOKİ Ağustos ayında başlatıyor

Aile destek programı kimleri kapsıyor? Aile destek programı nedir? Sosyal yardım desteği kimlere verilecek?

Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön