26 / 04 / 2024

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Bankalarda 55 milyar dolar riski Kimin cebinden çıkacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler eksi 54,8 milyar dolardan eksi 55,4 milyar dolara geriledi. Rezervleri değerlendiren Bloomberg Intelligence analizlerine göre bankaların dış borcu ise 133 milyar doları buldu.



Bloomberg Intelligence uzmanları Türk bankalarının 55 milyar dolarlık borç ödemelerinde yükselen maliyetlere dikkat çekti.

Bloomberg Intelligence’in son analizine göre Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi’nin dolar cinsinden ortalama tahvil getirileri tüm vadelerde 2022 başından bu yana yaklaşık 300-600 baz puan arasında yükseldi.
Uzmanlar mevcut para politikasının bu trendi değiştirmek konusunda etkisinin yükselen küresel risklerle birlikte oldukça sınırlı olacağına da ayrıca vurgu yaptı.

Yapılan son analize göre Türkiye’deki bankaların 133 milyar dolarlık dış borcu bulunurken, bu borç miktarının yaklaşık 55 milyar dolarının vadesi bir yıl içinde dolacak olduğuna vurgu yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön