25 / 04 / 2024

Bankalarda faiz depremi! Dikkat!

Bankalarda faiz depremi! Dikkat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların konut kredisi faiz oranı araştırmaları devam ediyor. Peki, Kasım ayının ikinci haftasında konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte güncel durum...



Krediyle ev almak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi faiz oranı uygulayan bankayı araştırıyor. Peki, en uyun konut kredisi faiz oranı hangi bankada? Konut kredisi faiz oranları düşer mi? İşte konut kredisi faizlerinde son durum... 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; pandemide düşük faizli konut kredisi kampanyası düzenleyen kamu bankaları, daha sonra ani bir kararla konut faiz oranını güncellemişti. Ziraat Bankası 120 ay vadeli konut kredisini yüzde1.25 faiz oranıyla veriyor. Halkbank'da 120 ay vadeli ikinci el konut kredisindeki faiz oranı yüzde 1.25 Vakıfbank da konut kredisi faiz oranı yüzde 1,35 olarak belirlendi. En düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank) için yüzde yüzde 1.25'ten başlayan fiyatlarla sınır belirledi.

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞER Mİ? 

Haziran ayında normalleşme sürecinin başlamasıyla konut kredisi faiz oranları yükselmeye başladı. İkinci dalgada faiz oranlarının düşeceği konuşulsa da bankalardan henüz bir güncelleme gelmedi. 

Kasım ayında bankaların güncel kredi faiz oranları şu şekilde: 

Burgan Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,70

Deniz Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,79

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,43

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde  0,99

HSBC Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,90

Türkiye Finans Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,44

Yapıkredi Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,54

Garanti BBA Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,49

Türkiye Finans Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,44-1,51

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde  1,39-1,44

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,47-1,56

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,54

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,30

Alternatifbank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,45

Anadolubank Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,45

ICBC Bank kampanyalı yeni evim konut kredisi faiz oranı yüzde 1.30

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ? 

Haziran ve Temmuz döneminde bankaların kredi kampanyaları nedeniyle konut satışında yoğun bir süreç yaşandı. Kamu bankalarının ucuz konut kampanyalarını bitirmesi ile vatandalar Kasım ayında konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

EVİN EKSPERTİZ DEĞERİNİN TAMAMINA KONUT KREDİSİ 

Standart konut kredilerinde özel bankalar müşterilerin alacakları evin ekspertiz değerinin yüzde 80'îne kadar kredi sağlıyor. Devlet bankalarında bu oran ise pandemi sürecinde yapılan düzenleme ise yüzde 90 seviyesine yükseldi. Bu düzenlemelere göre krediyle ev alacak vatandaşlar için yüzde 10 ve yüzde 20 oranlarında peşinat ödemesi yapıyor. Bu ödemeler 200 bin TL'lik bir ev için yüzde 10 oranında olduğunda 20 bin TL, yüzde 20 oranında olduğunda ise 40 bin TL peşinat ödemesi anlamına geliyor.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri tırmanışta!


Geri Dön