20 / 04 / 2024

Bankalarda faiz depremi!

Bankalarda faiz depremi!

Ev almak isteyen vatandaşların konut kredisi faiz araştırmaları devam ederken, faiz oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı? İşte güncel durum...



Bankalar tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilen konut kredisi faiz oranları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; konut kredi faiz oranları yeni haftaya yükselişle başladı. İşte bankalar tarafından verilen konut kredisi faiz oranlarında son durum...

ZİRAAT BANKASI

Konut kredisi: 1.52

Tüketici kredisi: 1.68

Taşıt kredisi (Kaskolu) : 1.64

Taşıt kredisi (Kaskosuz) : 1.66

Bankalarda faiz depremi!

HALKBANK 

Hesaplı Evim Konut Kredisi 1. el faiz oranı : 1.42

Hesaplı Evim Konut Kredisi 2. el faiz oranı : 1.47

Sıfır km taşıt kredisi: 1.58

2.el taşıt kredisi: 1.60

Bankalarda faiz depremi!

VAKIFBANK 

SarıPanjur Konut Kredisi: 1.40

İhtiyaç kredisi: 1.52

İkinci el taşıt kredisi: 1.48

Sıfır taşıt kredisi: 1.48

İŞBANKASI

Konut kredisi sigortalı: 1.40

Konut kredisi sigortasız: 1.45

Taşıt kredisi: 1.55

Bankalarda faiz depremi!

AKBANK 

Konut kredisi: 1.39

İhtiyaç kredisi: 1.96

Direkt kredi: 2.03

Taşıt kredisi: 1.51 (0 KM araç) - 1.53 (2. el araç)

GARANTİ BANKASI

Konut kredisi: 1.41

İhtiyaç kredisi: 1.49'dan başlıyor

TEB BANKASI 

Konut kredisi: 1.40

Taşıt kredisi: 1.49

İhtiyaç kredisi: 1.45

Bankalarda faiz depremi!

Ev Kredisi Nasıl Alınır? 

Konut kredisi almak isteyen vatandaşların almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterli oluyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurulmasınu istenir. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunması durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödenmesi durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanılmasına izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.Ev Kredisi Şartları Nelerdir? 

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

Bankaların en uygun konut kredisi faiz oranları!


Geri Dön