26 / 04 / 2024

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Kredi çekmeyi düşünenlerin gündeminde faiz oranları yerini korurken bankaların faiz oranlarındaki yarışı iyice kızıştı. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...



Konut kredisi faiz oranları cep yakmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. 

Takvim'de yer alan habere göre; pandemi neden ile kazanç kaybına uğrayan kişiler çözümü banka kredilerinde ararken kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş özellikle de ev kredisi ve vasıta kredisi almak isteyen bireylerin önündeki en büyük mani oluyor. 

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, Akbank, Halkbank ve İNG bank güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları haberimizin içerisinde yer alıyor. Konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

100.000 TL 120 AY KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyarette bulunmaları gerekiyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanız isteniyor. Daha sonra kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendiriliyor.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep ediyor ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılıp konutun değeri belirlenip bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin veriyor. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak alınıyor. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 günde dahi yapılabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecini başlatıyor ve tapu dairesinden randevu alınıp bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilip satış yapılıyor. Banka avukatı bu sırada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu sona erene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanıyor.

Bankalarda faiz yarışı kızıştı!

Konut kredi şartları neler?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aradıkları konut kredisi şartları da bulunuyor. Örneğin kredi kullanarak satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlar arasında bulunuyor. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlar arasında yer alıyor.

Konut kredisi faizlerinde yeni fırsatlar!

Konut kredisi faiz oranları yeniden yükselişte!


Geri Dön