26 / 04 / 2024

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

Türkiye'yi de ekonomik olarak etkilemeye devam eden koronavirüs salgını sürecinde, vatandaşlar konut ihtiyacını karşılamak için faiz oranlarını araştırıyor. Peki bankaların güncel kredi faiz oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Milyonlarca kişi bankaların güncel kredi faiz oranlarını araştırıyor. Takvim'de yer alan habere göre; taşıt, konut ya da ihtiyaç kredisi çekerek koronavirüsten kaynaklanan sıkıntılarla birlikte bazı ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar faizlerin düşmesini bekliyor. Peki Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti BBVA,TEB, Akbank ve Halkbank ihtiyaç taşıt konut kredisi faiz oranları ne kadar? İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI
Tüketici kredisi: 1.58
Taşıt kredisi: 1.54
Konut kredisi: 1.37

HALKBANK FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.54
Taşıt kredisi: 1.54
Konut kredisi: 1.38

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI
İhtiyaç kredisi: 1.50
Taşıt kredisi: 1.55
Ev kredisi: 1.40

YAPI KREDİ FAİZ ORANLARI
Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.79
Konut kredisi: 1.42
Taşıt kredisi: 1.46

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Banka başvuru sırasında ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı istiyor. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluk değerlendiriliyor.

Yeterli bulunulması halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanılmasına izin veriliyor. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak isteyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılıyor. Banka avukatı bu sırada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanıyor.

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

Ev Kredisi Şartları Neler?

Her banka tarafından uygulanan koşullar değişiklik gösterirken genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunuyor. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biri oluyor. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlar arasında yer alıyor.

Bankalarda son dakika faiz indirimi!

Bu faizlerle kirada oturmak mı ev almak mı? Hangisi daha mantıklı?

Ev alacaklar dikkat! Kredide şartlar neler?

 


Geri Dön