23 / 04 / 2024

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

Bankalardan son dakika kredi duyurusu geldi. Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sunulacak, toplam 60 milyar Türk Lirası'nı bulacak ucuz ve uzun vadeli kredi paketinin hazırlıklarında sona gelindi...



Reel sektörün nefes almasını sağlayacak 60 milyar TL'lik KGF kredi paketinin hazırlandığı belirtildi. Bankalar, 10 sene vadeli, 1 sene ödemesiz dönemli, yüzde 16 faizle iş dünyasına Türk Lirası kredisi sunacak. 

Hükümet, iş dünyasının nefes almasını sağlayacak Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sunulacak, toplam 60 milyar Türk Lirası'nı bulacak ucuz ve uzun vadeli kredi paketi hazırlıklarını bitirdi. KGF teminatlı pakete kamu ve özel bankaların tamamının katıldığına dikkat çekildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin hafta sonu ayrıntıları açıklaması öngörülüyor. 

Bankalardan son dakika açıklaması! 10 yıl vadeli, 1 yıl geri ödemesiz ucuz kredi geliyor!

ANINDA NAKİT PARA

KGF teminatıyla sunulacak krediler üç ayrı pakette verilecek. Yatırım destek paketi, kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden başlayacak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ilişkin çalışan şirketlere sunulacak. 

Döviz kazandırıcı faaliyet sürdüren ve ihracat potansiyeline sahip KOBİ'ler ihracat destek paketinden faydalanacak. KOBİ'lerin işletme harcamalarını gidermeleri amacıyla kartlı ödeme desteği verilecek. Bankalar tarafından bu konuya ilişkin altyapı hazır duruma getirildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön