23 / 04 / 2024

Bankalardan ucuza satılık 15 bin gayrimenkul!

Bankalardan ucuza satılık 15 bin gayrimenkul!

Türkiye'de faaliyet gösteren 17 bankanın portföyünde 15 binden fazla gayrimenkul mevcut. Konut, arsa ve iş yeri gibi farklı türlerdeki gayrimenkuller piyasanın altında fiyatlara teklif usulüyle satılıyor. 



Bankaların kullandırmış olduğu kredilerden kaynaklı portföylerine kattıkları gayrimenkullerin sayısı 15 bini geçti. Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, Edirne'den Kars'a neredeyse tüm illerde yer alan gayrimenkuller piyasanın altında fiyatlar ile satışa çıkarılıyor. Bankaların portföylerini sadece gayrimenkuller de oluşturmuyor, otomobil, kamyon, vinç ve deniz taşıtları gibi çok sayıda araç da bankalar tarafından satışa sunuldu.

Konutta kredilendirilen evleri, ticari kredilerde ise fabrika, konut, arsa, arazi gibi her çeşit gayrimenkulü ve ekipmanı ipotek eden bankalar, mülkiyetlerine geçen gayrimenkulleri değerleme yaptıktan sonra satışa çıkarıyor.

EN FAZLA GAYRİMENKUL 3 BANKADA

Bankaların portföylerine bakıldığında en fazla gayrimenkulün Türkiye'nin önde gelen 3 bankasında olduğu görülebiliyor. Sadece bu bankaların bünyesinde konut, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullerin sayısı da 7 bini buluyor.

3 bankanın haricinde Türkiye'de faaliyet gösteren ve portföylerinde gayrimenkul bulunan 14 bankada sayı ise 8 bin adedi geçiyor. Bankalar arasında en az gayrimenkulün katılım bankalarının portföylerinde yer aldığı görülebiliyor.

TEMİNAT YATIRILIP TEKLİF VERİLİYOR


Söz konusu gayrimenkul, taşıt ve ekipmanlar için satışlar bankaların internet siteleri üzerinden açtıkları sayfalarda yapılıyor.

Tüm detayların yer aldığı sayfalar üzerinden talip olunan gayrimenkul ve taşıt için önceden belirlenen teminat ödemek şartıyla teklif verilerek süreç başlatılabiliyor. Belirlenen süre içerisinde daha yüksek teklif çıkmaması durumunda satış gerçekleştiriliyor. Aksi halde yatırılan teminat geri alınabiliyor.

Bankalardan ucuza satılık 15 bin gayrimenkul!

MİLYON DOLARLIK YALI VE KÖŞKLER DE LİSTEDE

Konumu ve yapısına göre yüzde 15'e varan oranla piyasanın altında satılan gayrimenkuller için Türkiye'nin önde gelen emlak portalları üzerinden de ilanlar açıldı. İlanlara bakıldığında gayrimenkuller arasında Körfez'de 25 milyon liraya satılık yalı da bulunuyor, Boğaz manzaralı 20 milyon liralık tarihi köşk de.

50 MİLYON TL'YE ATIL FABRİKA

Bankaların portföylerinde çok sayıda atıl durumdaki fabrika ve imalathane de mevcut.  İzmir  Gaziemir'de yer alan 42 bin metrekarelik atıl durumdaki plastik boru fabrikası için istenen fiyat ise yaklaşık 50 milyon TL. Diğer bir yandan Sakarya'da yer alan 20 dönümlük tavuk çiftliği ise tüm ekipmanları ile birlikte yaklaşık 2 milyon liraya satışa çıkarıldı.


Geri Dön