26 / 04 / 2024

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!

Türkiye genelinde hizmet veren birçok banka kendilerine ait icralık konutları satılığa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan evlerin fiyatı 35 bin TL'den başlıyor. 



Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar portföylerinden bulunan evleri satıyor. Takvim'de yer alan habere göre; her bütçeye uygun olarak satılan konutlar bankaların web sitesinde yayınlandı.

Bankanın satışa sunduğu konutlara teklif vermek için öncelikle üyelik işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra teklif ver butonuna basarak satılık konut için teklif veriliyor. Son teklif veren kişinin üzerine 30 dakika boyunca yeni bir teklif gelmemesi halinde konut satışı tamamlanıyor. Ancak yeni bir teklif verilmesi halinde bu süre otomatik olarak 30 dakika daha uzar. 30 dakikalık süre zarfında yeni bir fiyat teklifi verilmezse e ihale yöntemi ile satışa sunulan konut en yüksek teklifi veren kişi ya da kuruma satılmış olur.

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!

Bankalardan satılık icralık konutların adresleri 

Türkiye genelinde konut satışı yapan bankalar şu şekilde:

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulan ucuz konut ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Denizbank tarafından satışa sunulan konut ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!

İcradan satılık daire nasıl alınır? 

Piyasa koşullarının çok altında satılması nedeni ile tercih edilen icradan satılık daireler verilen ilanlar aracılığı ile satışa çıkarılıyor.  Belirli bir süre ilanda kalan daireler için icra ihaleleri düzenleniyor ve bu ihalede genelde açık artırma yöntemi ile en yüksek teklifi veren kişi icradan satılık daire almaya hak kazanıyor.

İcralık ve ve icralık araçlar için icra daireleri aynı yöntemle satış yapıyor. İcradan satılık daireler için en büyük avantaj ise normal piyasa fiyatları ile karşılaştırıldığında çok daha düşük fiyatlara satılması. İcralık gayrimenkuller bu nedenle ev sahibi olmak isteyen kişiler içinde büyük bir cazibe oluşturuyor.

İhaleyi kazandıktan sonra, ihale üzerinde itiraz ya da fesh davası açılmaması durumunda 10 gün içerisinde paranın tamamı ödenmesi gerekiyor. Daha sonra icra dairesi tarafından, belirtilen tapu için tapu müdürlüğüne yazı gönderilmesi gerekiyor. Bunun yanında ihale yoluyla alınan gayrimenkul, satış tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde Gelir Vergisi Kanunu'na göre satılamamaktadır. Eğer gayrimenkulün satışı yapılırsa aradaki fark kadar gelir vergisi ödenmesi isteniyor.


Bankalardan yeni aya özel faiz indirimleri!


Geri Dön