25 / 04 / 2024

Barcelo İstanbul kapılarını açtı!

Barcelo İstanbul kapılarını açtı!

Beş yıldızlı olarak hizmet  verecek olan Barcelo İstanbul, 1 Aralık 2018 tarihinde kapılarını açtı. Barcelo İstanbul Hotel'in binası Ciner Grubu'na yani Park Holding'e ait…



İstanbul Taksim'deki oteller bölgesi Talimhane'de yer alan Martı İstanbul Hotel'in yerine İspanyol otel zinciri Barcelo Hotels gelmiş.

Para’da yer alan habere göre; 'Barcelo İstanbul' adıyla 1 Aralık itibariyle kapılarını açan otel, beş yıldızlı olarak hizmet verecekmiş. Barcelo İstanbul Hotel'in binası Ciner Grubu'na yani Park Holding'e ait. Martı Hotel Grubu, 2011'de oteli Ciner'den kiralamış ve 2012 yılında markanın ilk şehir oteli olarak açıp dört yıla yakın işletmişti. Yüksek kira nedeniyle 2016'da kapanan otelden sonra bina bir süre boş kaldı. Antalya merkezli Delphin Otel Grubu, Martı'nın bırakmasının hemen ardından bu binayı kiralayarak şehir otelciliğine girmeye niyetlenmiş ancak işletemeden devretmişti.

Otelin 270 odası bulunuyor. Arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs'un otelin satış bölümünden aldığı bilgiye göre, otelin 100 standart otelinin yanı sıra 31 odası da süit olarak hizmet verecekmiş.

Otel, terasta Bistro Bar'ı ve Ala Carte restoranıyla da adından söz ettirmeyi planlıyormuş. Barcelo Hotel Gruop'un Türkiye Genel Koordinatörlüğü'nü ise deneyimli turizmci Haşan Ekmen yapıyormuş. Ekmen Barcelo İstanbul Hotel Müdürlüğünü yürütüyormuş. Otelin Satış Direktörü ise Seda ibişioğlu Durak'mış. ispanya merkezli Barcelo Hotel Gruop'un; Royal Hideavvay Luxury Hotels & Resorts, Barcelo Hotels 8i Resorts, Occidental Hotels 8ı Resorts ve Allegro Hotels isimleriyle farklı kategorilerde tüm dünyada 22 farklı ülkede faaliyet gösteren dört alt markası var. Barcelo, daha önce İstanbul'da Eresin Otel Grubu'na ait bir oteli 'Barcelo Eresin Topkapı Hotel' adıyla on yıldan fazla işletmişti.


Geri Dön