26 / 04 / 2024

Barçın Canbolat Ant Yapı'nın Antwell projesini değerlendirdi!

Barçın Canbolat Ant Yapı'nın Antwell projesini değerlendirdi!

Psikolog Barçın Canbolat, Ant Yapı'nın Antwell projesini değerlendirdi. Canpolat, ''kişinin kendini güvende hissedeceği bir ortamda yaşaması, dilediğinde sağlık desteği alabileceğini bilmesi, harika'' dedi. 



Ant Yapı EQ Dergisi'nde Psikolog Barçın Canbolat'ın Ant Yapı projelerine ilişkin değerlendirmeleri ve röportajı yayınlandı. İşte, o röportaj.. 

 

Anthill Residence’ta daire sahibi olan Barçın Canbolat ile Kat54'ün eşsiz manzarasına karşı buluşuyoruz. Psikolog Canbolat nörobilimler ışığında bize mesleği ile ilgili açıklamalarda bulunurken onu heyecanla dinliyoruz. Mutlu ve sağlıklı bir ruhsal hayat için beynimizi tanımanın ne kadar önemli olduğundan bahsederken, yepyeni projemiz Antwell Life Care Residence’ı da bizim için değerlendiriyor.

 

Hastaneden özel ofise, insan kaynaklarından kreatif alanlara dek danışman psikolog olarak çalışmış, ODTÜ Psikoloji Bölümü mezunu Barçın Canbolat, zengin referanslarla dolu danışmanlığını, nörobilim konusundaki gelişmelerin ışığında yorumluyor. Çalışmalarını ağırlıklı olarak İzmir’de ve İstanbul’da sürdüren Canbolat, Kat54’te, İstanbul’un nefes kesici görünümünün karşısında öyle merak uyandırıcı, öyle ilginç konuları öyle ilginç şekilde anlatıyor ki zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadan onu dinliyor, ilk fırsatta eğitimlerine katılıp, beynin sırlarını daha ayrıntılı öğrenmeye karar veriyoruz.

 

“Eskiden danışanlarıma problemlerini nasıl çözecekleri konusunda, çeşitli terapi yöntemlerini kullanarak destek vermeye çalışırdım. Nörobilimler konusundaki çalışmalarım ilerledikçe, artık kişiyi beyniyle tanıştırarak onunla nasıl başa çıkabileceğini öğretmeye odaklanıyorum. Beynimizi tanıdıkça yaşamımızı olumlu yönde yönetmeyi başarabileceğimizi biliyoruz artık. Örneğin matematikte başarısız olan sağlıklı bir insanı iyi bir eğitimci ile gereken zaman süresince eğitirsek bir matematik dehası haline getirmenin mümkün olduğunu biliyoruz artık" diye anlatıyor.

 

Sonra kendimizi ne kadar iyi tanıdığımız: soruyor. Oldukça yüksek olduğunu söylüyoruz. Doğru cevap “izafi bir değerlendirme olmakla beraber aşağı yukarı yüzde on” diyor. Çünkü kendimizi eğer beyinse fonksiyonlarımız olarak tanımlarsak, beynimiz bu fonksiyonların çalışması ile ilgili bize çok az geribildirimde bulunuyor. Bu durumu bize yalın bilgisayar çizimleriyle anlatıyor. Davranışlarımız, duygularımız, kararlarımız, algılarımız veya düşüncelerimiz... Bunların tümü tıpkı fabrikadan çıkan bir ürün gibi, üretim sürecinin gerçekleştiği yer olan beynimizin ürünleri. Bizler ürünü tanıyoruz ama süreçten haberimiz yok diyor. Ayrıca günümüz hayatının artık basit değil, karmaşık değil çok kaotik olduğunu söylüyor. 

 

Barçın Canpolat, İzmirli. Ant Ypaı ile Port Alaçatı'yı görüp çok beğenerek, çevreyi zenginleştiren örnek bir proje olduğunu düşünerek tanışmış. 2008'de Anthilll Residence projesini çok uygun bulmuş ve burada bir daire satın almış. Mehmet Okay'ın her soruda özveriyle konut sahiplerinin yanında olduğunu görmüşler. Tüm bu özelkikleriyle  Anthilll Residence'ın Barçın Hanım için özel bir yeri var. 

 

Ant Yapı'nın Türkiye'deki ilk sağlık rezidansı olacak, hayat boyu konseptli Antwell projesi onu heyecanlandırmış ''Beynimiz için güven çok önemli. Tehditler beyni çok yoruyor ve ruh sağlığını bozusu kimyasalların üretimine yol açıyor. Kişinin kendini güvende hissedeceği bir ortamda yaşamasıı, dilediğinde sağlık desteği alabileceğini bilmesi, harika! diyerek bir psikolog değerlendiriyor. 


Geri Dön