24 / 04 / 2024

Barış Aydın kimdir?

Barış Aydın kimdir?

BA Grup isimli şirketiyle de inşaat sektörüne faaliyet gösteren Barış Aydın, AKP'den Ankara Milletvekili Adayı oldu. Peki, Barış Aydın kimdir? Barış Aydın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Barış Aydın...



Barış Aydın kimdir?

Barış Aydın, 1975 yılında işçi anne ve babanın 6 çocuğundan biri olarak Ankara’nın Mamak semtinde dünyaya geldi. Eğitim ve iş yaşamını birlikte sürdüren Aydın, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da, yükseköğrenimini ise Amerika Birleşik Devletleri Preston Üniversitesi İş Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ekonomi ve varlık konusunda yapan Aydın, halen ABD York Üniversitesi’nde Doktor of Business Administration (DBA) Management programına devam ediyor.


Barış Aydın, çok sayıda sektördeki başarılarla dolu iş deneyimine gayrimenkul sektöründe devam etme kararı aldı. 2004 yılında Barışkent Yatırım Projeleri firmasını hayata geçiren Aydın, ülkemizde “Küresel İlkeler Sözleşmesi”ne imza atan ikinci gayrimenkul firması oldu. 2010 yılında kurduğu BA Grup isimli ikinci şirketiyle de inşaat sektörüne adım atan Barış Aydın,  Ankara  ve İstanbul’da konusunda uzman iş arkadaşlarıyla bir yandan modern kentlerin kurulmasına katkı sağlarken, diğer yandan çevre değerlerine saygılı büyümeyi ilke edindi. Kırıkkale, Eskişehir yolu ve Kırşehir projeleriyle, bu kentleri Ankara’ya yaklaştırıp, gelişimlerine katkı sağlarken, diğer yönden Başkent’in yatay büyüyerek nefes almasının önünü açtı.


STK’lardaki, üniversitelerdeki, kongrelerdeki sunumlarında her fırsatta “Türkiye için turizmin önemini’’ vurgulayan Barış Aydın, 2014 yılında Bodrum’da 2 oteli şirketlerinin bünyesine geçirerek, “nitelikli turizm” için ilk projesini başlattı.


Ankara’da toplumun korunmaya muhtaç kesimlerine yönelik pek çok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol alan Aydın, eğitimden, spora; sanattan, modaya birbirinden farklı yüzlerce etkinliğe destek vererek, çalışmalarıyla pek çok kuruluş, vakıf ve dernekten üstün hizmet ve prestij ödülleri aldı.


Bir “Ankara sevdalısı” olan Aydın, başkanı ve üyesi olduğu onlarca sivil toplum kuruluşuyla Başkent için geniş halk kitlelerinin sorunlarını giderecek, Ankara’nın dünyanın en konforlu ve çevreci başkentlerinden birisi olmasını sağlayacak hamlelerde bulundu. Yeşil bina sertifikasının yerli kuruluşumuz TSE tarafından da verilmesine yönelik çalışmaları destek ve kabul gören Barış Aydın, hem çevreci binaların sayısının artması, hem de milyonlarca dolar dövizin yurt dışına gitmemesinin öncülüğünü yaptı.


Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) bünyesinde 10 yıl boyunca aktif görev alan Aydın; iki dönem Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.


Uzun yıllar atıl kalan Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ASİAD) iki dönemdir başkanlığını yürüten Barış Aydın, çalışmaların daha etkin ve sürdürülebilir ortamlarda devam etmesi amacıyla derneğe yeni bir hizmet binası kazandırdı. Barış Aydın, tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması dileğiyle bu modern yapıyı Ankara’daki tüm üniversitelerin yaklaşık 265 bin öğrencisine ücretsiz açtığını ilan etti.


Ülke sporu ve sporcusunun gelişmesi için; başta Ankara Fenerbahçeliler Derneği Asbaşkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Asbaşkanlığı ve Kongre Üyeliği, Gençlerbirliği Spor Kulübü Kongre Üyeliği, Polis Akademisi ve Koleji Spor Kulübü Genel Kaptanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.


2013 yılında kurduğu şirketle medya sektöründe de yerini alan Barış Aydın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Aydın, seçim sürecinde herkesi kucaklayan çalışmaları ve yalnızca Çankaya değil Ankara’yı da modern bir dünya başkentine dönüştürecek projeleriyle büyük sevgi ve takdir kazandı. Seçim döneminde üniversitelerle iş birliği yaparak insan odaklı, yenilikçi, çağdaş projeleriyle ön plana çıkmış, oluşturduğu çok donanımlı ve deneyimli bir ekiple gece gündüz çalışarak, zorlu bir seçim sürecinden iz bırakarak çıktı.


Ekonomik, sosyal ve kültürel projelerle iş dünyası ile Ankaralılar’ın devamlı gündeminde olan Barış Aydın, bürokrasi ve siyasetin başkenti olarak bilinen Ankara’yı Türkiye’nin en büyük sanayi şehirlerinden birisi haline getirmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.


Selin Aydın ile evli, Simge ve Asya adında iki kız çocuğu olan Barış Aydın, çok yakında üçüncü çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanıyor.







Geri Dön