27 / 04 / 2024

Barış Aydın'dan 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

Barış Aydın'dan 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, darbe girişiminin arkasında, son 14 yıldaki kalkınma ve büyüme performansı ile bir küresel güç haline gelen Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü çekemeyen emperyal odakların bulunduğunu söyledi.



B.A. Grup ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki Fethullah Gülen’in ABD tarafından derhal Türkiye’ye iade edilmesi ve yargılanarak gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.


Aydın darbe girişimini değerlendirirken, “Ülkemiz ve demokrasimiz alçak bir saldırıyla karşı karşıya kalmış, milletin hür iradesiyle seçtiği meşru iktidarı silah gücüyle devirmeye yeltenen bir grup FETÖ’cü vatan haininin bu girişimi, güçlü devletimiz, basiretli yönetim ve topyekûn milletimizin iradesi ile boşa çıkarılmış, kahramanca püskürtülmüştür” dedi. Darbe girişimine karşı milletin sergilediği demokrasiye sahip çıkma iradesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Aydın, “Bizler iş dünyası olarak, Türkiye’mizin seçilmiş meşru hükümetini devirmeye, milli iradeyi gaspa yönelecek her türlü girişime karşı, her zaman milletimizle beraber gövdemizi siper ederiz” dedi. 


Aydın, gerçekte bu saldırının arkasında, son 14 yıldaki kalkınma ve büyüme performansı ile bir küresel güç haline gelen Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü çekemeyen emperyal odakların bulunduğunu vurguladı. Türkiye’ye çelme takmak isteyen bu odakların yıllardır PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerini taşeron yaparak ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, zayıflatmaya çalıştığını ifade eden Aydın, bununla da yetinmeyip 15 Temmuz gecesi bir grup vatan haini vasıtasıyla doğrudan iktidarı ele geçirmeye yeltendiklerini anlattı. Aydın, devlet ve milletin, bu saldırıya karşı en iyi cevabı verdiğini belirtirken, “Göğsünü tanklara siper etme pahasına darbecilere karşı koyan vatandaşlarımız adeta demokrasi destanı yazmıştır. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM’yi bombalayacak kadar gözü dönen bu hainler tarafından katledilen demokrasi şehidi resmi sivil tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” dedi. Meydanları doldurarak demokrasisine sandıkta tecelli etmiş kendi iradesine sahip çıkmaya devam eden vatandaşların demokrasiye sahip çıkma iradesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Aydın,  “Malum odaklar ve onların işbirlikçisi hainler, amaçlarına asla ulaşamayacak, ülkemizi ele geçiremeyecekler. Buna asla geçit vermeyeceğiz” diye konuştu. 

-“Pensilvanya sakini derhal iade edilmeli”…

ABD’nin Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmemek için hiçbir mazereti olamayacağını ifade eden, Aydın şunları söyledi:

“Bir daha kimsenin demokrasiye saldıramaması, milli iradeyi gaspa, seçilmiş iktidarı silahla devirmeye cüret edememesi için bu faşist cuntanın üyeleri, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Devletimizi ele geçirmeye çalışan çetenin başında bulunan ve buradaki adamları vasıtasıyla ülkemizi karıştırıp meşru iktidarı gasp etmeye kalkan Pensilvanya sakini, ABD’nin himayesindedir. Kendisi ABD tarafından derhal ülkemize iade edilmeli, yargılanarak hak ettiği cezaya çarpıtılmalıdır. Bu haşhaşi çetenin sinsice devlete sızmış tüm üyeleri tek tek tespit edilerek ayıklanmalı, etkisiz hale getirilmelidir. Hainler iyi bilsin ki bizler iş dünyası olarak, Türkiye’mizin seçilmiş meşru hükümetini devirmeye, milli iradeyi gaspa yönelecek her türlü girişime karşı, her zaman milletimizle beraber gövdemizi siper edeceğiz. Devletiyle, milletiyle, milli ordusu, polisi ve tüm kesimleriyle inadına daha fazla birlik olacağız. Milletçe tek vücut olup kenetlenerek, 21. Yüzyılın Büyük Türkiye’si idealine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremeyecektir. Tüm dünya bunu böyle bilmelidir.” 


Geri Dön