19 / 04 / 2024

Barış Manço Müzesi açıldı!

Barış Manço Müzesi açıldı!

Resmi açılışı 20 Haziran Pazar gününe ertelenen 'Barış Manço 81300 Moda' müzesi bugünden itibaren gezebilecek



Türkiye'nin 'Barış Manço 81300 Moda' adıyla tanıdığı Barış Manço'nun Kadıköy Belediyesi tarafından müze haline getirilen Moda'daki evi, bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. 

11 yıl önce hayatını kaybeden Anadolu-rock'un efsane isminin, Moda Yusuf Kamil Paşa Sokak'ta bulunan evini Halk Bankası'ndan kiralayan Kadıköy Belediyesi, iki yıldır sürdürdüğü çalışmaları tamamlandı. 'Barış Manço 81300 Moda' adını taşıyan müzede, Manço'nun bestelerini yaptığı piyanosu, gezilerinden topladığı cam objeleri, aksesuarları, sahne kostümleri ve tabloları yer alıyor. Barış Manço'nun şarkılarının bulunduğu plak şeklinde masalar, Adam Olacak Çocuk Köşesi, koltuğunda oturan Süper Babaanne, bahçesinde 'domates-biber-patlıcan' ve Arkadaşım Eşek heykellerinin bulunduğu Barış Manço Evi, Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini açan sanatçı Sunay Akın'ın danışmanlığında müze konseptiyle düzenlendi.

Duvarlarında ve yerlerde Barış Manço'nun şarkılarının notalarının bulunduğu köşkün merdivenleri, piyano tuşları olarak tasarlandı. Manço'nun giysileri, takıları ve diğer eşyalarının bire bir sergilendiği evin odalarında ise sadece Manço şarkıları çalınıyor.
Zaman/Samet Altıntaş


Geri Dön