29 / 03 / 2024

Bartın'da aşırı yağıştan dereler taştı!

Bartın'da aşırı yağıştan dereler taştı!

Bartın'da aşırı yağıştan dereler taştı. Bartın'da sağanak nedeniyle Aygır Deresi'nin taşması sonucu 2 köprü su altında kalırken, Asma Deresi'nin taşması sonucu Zonguldak-Ankara karayolu ulaşıma kapandı.



Bartın'da sağanak nedeniyle Aygır Deresi'nin taşması sonucu 2 köprü su altında kaldı.


Merkez ilçeye bağlı Gecen köyü ve Şiremirçavuş Mahallesi'nde ulaşımı sağlayan iki köprü, Aygır Deresi'ndeki taşkın sonucu su altında kaldı. 


Polis ekipleri, şerit çekerek köprülerin çevresinde güvenlik önlemi aldı, araçlar ve yayalar alternatif güzergahlara yönlendirildi.


Gecen köyündeki Yeni Cami'nin avlusunun yanı sıra bölgedeki ekili arazileri ve bazı evlerin bahçelerini de su bastı.


Zonguldak'ta sağanak

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağmur suyunun taşıdığı moloz yığınları ve dal parçalarının Asma Mahallesi'ndeki köprünün altında set oluşturması nedeniyle Asma Deresi taştı.


Trafik ekipleri, Zonguldak-Ankara karayolu su altında kaldığı için araçların geçişine izin vermiyor.


3 kişi çocuk parkında mahsur kaldı


Taşkın yüzünden çocuk parkında mahsur kalan 3 kişi de banklarda kurtarılmayı bekliyor.


Enerjisa ekipleri, şiddetli yağış nedeniyle elektriğin kesildiği bölgelerde arızaları gidermek için çalışıyor, Karayolları ve belediye ekipleri de ulaşıma kapanan yolları açmak amacıyla mücadele ediyor.


Ankara-Sapça, Gökgöl Mağarası ve Çayköy mevkisinde de su baskınları olduğu, belediye ekiplerinin Acılık semtindeki iş yerlerinin sel riskine karşı tahliye edilmesi uyarısında bulunduğu, Ankara-Devrek karayolunun devrilen ağaç nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.


Bu arada, Astım hastası babası Bedir Arı'yı (80) 48 SJ 528 plakalı otomobiliyle Ereğli Devlet Hastanesine götüren Ramazan Arı, Kızılcapınar mevkisinde aracıyla sele kapıldı.


Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri, bellerine bağladıkları halatlarla otomobile yaklaştı.


Araçta mahsur kalan Ramazan ve Babası Bedir ile Zeliha Arı da bellerine bağladıkları halatlarla kurtarıldı.


Astım hastası Bedir Arı, Ereğli Zonguldak Devlet Hastanesine kaldırıldı, diğerlerinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Adana'da sağanak


Adana'da da sabah başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların taşması ve su birikintisi nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı. Bazı sürücüler de araçlarını yol kenarına ve akaryakıt istasyonlarına park ederek, suların çekilmesini bekledi.


Bir sürücünün iterek götürmeye çalıştığı motosiklet, suya kapılarak sürüklendi.


Bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Belediye ve itfaiye ekipleri, dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.


Bu arada,  Adana  Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu. Vali Vekili Halis Arslan başkanlığında bir araya gelen belediye ve bazı kurum yetkilileri, sağanağın neden olduğu olumsuzları değerlendirdi.


AA


Geri Dön