25 / 04 / 2024

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolunda sona gelindi!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolunda sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin bağlantı yollarında sona gelindi.



İlk etabı hafta başında açılacak İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin güney yan yolunun drenaj ve altyapı imalatları tamamlanarak üstyapısına geçilirken, doğu girişine yapılacak ambulans viyadüğü ile batı girişlerindeki yan yolların çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan edindiği bilgikere göre, toplam 950 bin 705 metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olması planlanan İkitelli Şehir Hastanesi, bu özellikleriyle Avrupa'nın da en büyük hastaneleri arasında yer alacak.

Hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte bölgede günlük yaklaşık 100 bin kişilik nüfus sirkülasyonu bekleniyor. Bu sebeple hastaneye erişim sağlayacak yolların bir an önce tamamlanmasına özel özen gösteriliyor.

Sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla hastanenin bağlantı yolları, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk ağına dahil edilerek, çalışmalara hız verildi.

Proje kapsamında, 2x3 şeritli 2,2 kilometre, 2x2 şeritli 1,5 kilometre, 2 şeritli tek yön 3,8 kilometre olmak üzere toplam 7,5 kilometre aks uzunluğunda yol, 480 metrelik Sağlık Kent Viyadüğü, 117 metrelik Ambulans Viyadüğü imalatları gerçekleştiriliyor.

Güney yan yol drenaj ve altyapı imalatları tamamlandı

İlk etabı 20 Nisan 2020 tarihinde, ikinci etabı 20 Mayıs 2020 tarihinde hizmete açılacak hastanenin 1100 metrelik güney yan yol drenaj ve altyapı imalatları tamamlanırken, üstyapı çalışmalarına başlandı.

İkitelli Şehir Hastanesi'nin doğu girişi için 1 adet 117 metre, 4 ayaklı, 3 açıklıklı ambulans giriş viyadüğü inşa ediliyor. Viyadük A1 ve P1 ayakları temel seviyesinde, P2 ayağı elevasyon perde seviyesinde, A2 ayağı perdesi deprem takozları seviyesinde gerçekleştiriliyor.

Hastanenin batı girişi için de 380 metrelik Güvercintepe yan yolu altyapı seviyesinde ve 170 metrelik Arnavutköy bağlantı kolu üstyapı PMT seviyesinde yapılıyor.
 

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön